ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βουλή: Αυξήσεις στις αποδοχές των 19 εξωκοινοβουλευτικών υπουργών προβλέπει νέα τροπολογία

Τι σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση

Βουλή: Αυξήσεις στις αποδοχές των 19 εξωκοινοβουλευτικών υπουργών προβλέπει νέα τροπολογία

Τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή προβλέπει αυξήσεις στις αποδοχές των 19 εξωκοινοβουλευτικών μελών της κυβέρνησης… προκειμένου τα μισθολόγιά τους να εναρμονιστούν με τις αυξήσεις των στελεχών της δημόσιας διοίκησης που θα ισχύσουν από 1.1.2024.

Σύμφωνα με το 10ο άρθρο της τροπολογίας: «Οι μικτές μηνιαίες αποδοχές Υπουργών και Αναπληρωτών Υπουργών που δεν έχουν τη βουλευτική ιδιότητα καθορίζονται σε ποσοστό 90% των μικτών μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του Προέδρου του Αρείου Πάγου, όπως αυτές ορίζονται με τον εκάστοτε μισθολογικό νόμο για τις αποδοχές δικαστικών λειτουργών», ενώ για τις αποδοχές των εξωκοινοβουλευτικών Υφυπουργών ορίζεται ότι διαμορφώνεται στο 80% των αποδοχών του προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου.

Στην αιτιολογική έκθεση σημειώνεται πως η προτεινόμενη ρύθμιση κρίνεται απαραίτητη, προκειμένου οι αποδοχές των εξωκοινοβουλευτικών μελών της κυβέρνησης να βρίσκονται σε αναλογία με τις αυξημένες από την 1.1.2024 αποδοχές των ανώτατων στελεχών της δημόσιας διοίκησης.

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους υπολογίζει την ετήσια δαπάνη της αύξησης των αποδοχών των 19 εξωκοινοβουλευτικών μελών της κυβέρνησης σε 408.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται από το αρμόδιο υπουργείο «αν δεν γινόταν αυτή η αλλαγή οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, από 1.1.2024 θα είχαν την ίδια αμοιβή με τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων». Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως με την ρύθμιση «διορθώνεται μια παράλειψη που σημειώθηκε στο νέο μισθολόγιο του δημοσίου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η διάταξη αφορά 19 εξωκοινοβουλευτικούς που θα λαμβάνουν ως αμοιβή τη διάμεση τιμή μεταξύ του μισθού που λαμβάνει ο κοινοβουλευτικός υπουργός και ο γενικός γραμματέας, ενός υπουργείου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.