ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βουλή: Αυτά είναι τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου που ορίστηκαν για την υπόθεση του Παπαγγελόπουλου

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο

Βουλή: Αυτά είναι τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου που ορίστηκαν για την υπόθεση του Παπαγγελόπουλου

Τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου για την υπόθεση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλου όρισε η Βουλή μετά από σχετική κλήρωση.

Ειδικότερα, από τον Άρειο Πάγο κληρώθηκαν οι δικαστές: Μυρσίνη Παπαχίου, Μαρία Μουλιανιτάκη, Ανθή Γκάμαρη, Μαριάνθη Παγουτέλη, Ζαμπέτα Στράτα, Ελένη Φραγκάκη και Βασιλική Ηλιοπούλου. Αναπληρωματικά μέλη: Αικατερίνη Κρυσταλίδου, Μαρία Κουββίδου και Γεώργιος Κόκκορης

Από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι: Βασίλειος Αραβαντινός, Νικόλαος Καρβέλης, Σοφία Βιτάλη, Βαρβάρα Ραφτοπούλου, Ολγα Ζύγουρα, Ρωξάνη Γιαννουλάτου.

Αναπληρωματικά μέλη: Παναγιώτης Τσούκας, Χρήστος Λιάκουρας, Άννα Καλογεροπούλου

Από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τα καθήκοντα εισαγγελέα του Ειδικού Δικαστηρίου κληρώθηκε η κα. Όλγα Σμυρλή με αναπληρωματικό μέλος την κα. Αριστέα Θεοδόση.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος, που αφορά την μη αποστολή στη Βουλή των καταγγελιών του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ για τον τότε υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή, που είχε διατελέσει υπουργός Υγείας και είχε καταγγελθεί για την υπόθεση της Novartis. Για την ίδια παράλειψη της μη αποστολής του φακέλου Κουρουμπλή παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο και η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη, για κατάχρηση εξουσίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, ο κ. Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος κατ΄εξακολούθηση για τις πιέσεις και παρεμβάσεις που άσκησε στους εισαγγελείς Ελένη Ράικου, Παναγιώτη Αθανασίου και Γεωργία Τσατάνη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.