Βουλή: Έως 200 βουλευτές θα είναι παρόντες κατά την ομιλία B.Ζελένσκι

Oι κοινοβουλευτικές ομάδες θα πρέπει να αποφασίσουν ποιοι δεν θα μετέχουν στην ειδική συνεδρίαση

Βουλή: Έως 200 βουλευτές θα είναι παρόντες κατά την ομιλία B.Ζελένσκι

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, αποφάσισε πως η ομιλία του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, θα πραγματοποιηθεί με την περιορισμένη παρουσία 200 βουλευτών εξαιτίας των κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφηκαν τον Μάρτιο στο ελληνικό κοινοβούλιο μεταξύ υπαλλήλων, βουλευτών και υπουργών.

Αυτό σημαίνει ότι οι κοινοβουλευτικές ομάδες θα πρέπει να αποφασίσουν ποιοι δεν θα μετέχουν σε αυτήν ειδική συνεδρίαση. Την ολιγομελή παρουσία πάντως διευκολύνει το γεγονός ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος αποφάσισε να απέχει εκείνη την ημέρα (διαθέτει 15 βουλευτές) καθώς σύμφωνα με το αιτιολογικό του.

Το ΚΚΕ αναφέρει ότι η ουκρανική κυβέρνηση έχει κηρύξει ανεπιθύμητα (persona non grata) μια σειρά από στελέχη του κόμματος, επειδή είχαν πάει προ καιρού στο Κίεβο να υποστηρίξουν το τοπικό κομμουνιστικό κόμμα, το οποίο η κυβέρνηση Ζελένσκι έχει θέσει εκτός νόμου.

Απόντες θα είναι και οι 6 από τους 7 βουλευτές του ΜέΡΑ25, αφού το κόμμα αποφάσισε να παραστεί μονάχα ένας εκπρόσωπός του.

Οπότε ήδη εξ αρχής θα απουσιάζουν από τα δύο αυτά κόμματα 21 βουλευτές από την Ολομέλεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, δεν θα δοθούν προσκλήσεις για καλεσμένους στα θεωρεία όπως αρχικά είχε συζητηθεί και παρόντες θα είναι μόνο οι πρεσβευτές της Ουκρανίας και της Γαλλίας, ως προεδρεύουσας χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το τρέχον εξάμηνο, και ο αρχαιότερης πρέσβης του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.