ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βουλή: Ξεκινά η συζήτηση για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της διαβούλευσης

Βουλή: Ξεκινά η συζήτηση για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση

Την Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου, κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη το Σχέδιο Νόμου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ» και σήμερα ξεκινά η συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με εισηγητή από τη Νέα Δημοκρατία, το βουλευτή, Εμμανουήλ Κόνσολα.

Η σημασία που δίνεται από την κυβέρνηση στη μεταρρύθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, αποτυπώνεται στο γεγονός ότι είναι ο πρώτος νόμος που κατατίθεται προς ψήφιση στη Βουλή. Όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, «αποτελεί προτεραιότητα του πρωθυπουργού και ξεκινάμε με μία θεμελιώδη πρωτοβουλία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται πως – μεταξύ άλλων – στο Σχέδιο Νόμου προβλέπεται η δημιουργία 60 campuses με πανελλαδική γεωγραφική διασπορά και στόχευση περιοχής. Σε κάθε campus, όχι μόνο θα συστεγάζονται αλλά και θα διαλειτουργούν τα ΕΠΑΛ, τα ΙΕΚ (τα οποία μετονομάζονται σε Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης-ΣΑΕΚ) και τα Επαγγελματικά Εργαστήρια. Ειδικότερα, οι ΣΑΕΚ, θα εμπλουτιστούν με 130 νέες ειδικότητες, δηλαδή 130 νέα επαγγέλματα. Μέσω της αναβάθμισης, η οποία δρομολογείται πλέον, «θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τη δημόσια πρόσληψη της επαγγελματικής εκπαίδευσης», τόνισε ο υπουργός, επισημαίνοντας πως τα νέα κέντρα θα ενισχυθούν με περίπου 120 εκατ. ευρώ σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.