ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Μόνο με κυβερνητικές ψήφους «πέρασε» ο νέος σωφρονιστικός κώδικας στην Βουλή

Κοινή η παραδοχή όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι έγιναν πράγματι σημαντικές βελτιωτικές αλλαγές

Μόνο με κυβερνητικές ψήφους «πέρασε» ο νέος σωφρονιστικός κώδικας στην Βουλή

Ο νέος σωφρονιστικός κώδικας είναι γεγονός, καθώς η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε κατά πλειοψηφία την σειρά των βελτιωτικών αλλαγών του νομοσχεδίου, στις προχώρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά τις προτάσεις και παρατηρήσεις τόσο της αντιπολίτευσης όσο και αρμόδιων φορέων.

Έτσι, υπέρ του νομοσχεδίου για την «Αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του Σωφρονιστικού Κώδικα» ψηφίστηκε υπέρ της αρχής μόνο από τους βουλευτές της ΝΔ ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν, αναγνωρίζοντας ως πολύ θετικό «το πνεύμα ανοιχτού διαλόγου που επέδειξε η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη», όπως ανέφεραν.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «το νομοσχέδιο υπηρετεί με απόλυτο σεβασμό τις αρχές του κράτους δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα και προσαρμόζεται στις αναγκαίες προσαρμογές και αλλαγές στα ευρωπαϊκά πρότυπα και στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες».

Παράλληλα, αναγνώρισε την σημαντική συμβολή της αντιπολίτευσης με τις παραγωγικές προτάσεις που κατέθεσε και τόνισε ότι έγινε μία πολύ ουσιαστική συζήτησε με πνεύμα συναινετικό από όλους παρά τις ιδεολογικές διαφορές που υπάρχουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κοινή ήταν η παραδοχή όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι έγιναν πράγματι σημαντικές βελτιωτικές αλλαγές, ωστόσο όπως υποστήριξαν, αυτές δεν αλλάζουν τον πυρήνα και τη φιλοσοφία του νομοσχεδίου, που είναι η αυστηροποίηση των ποινών, η τιμωρητική αντίληψη, η συρρίκνωση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των κρατουμένων και η απουσία μέτρων για την ουσιαστική κοινωνική και οικονομική τους επανένταξη.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.