ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βουλή: Υπερψηφίστηκε ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2024

249 βουλευτές ψήφισαν τις δαπάνες για την Άμυνα

Βουλή: Υπερψηφίστηκε ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2024

Κατά πλειοψηφία και με μέτρο “έκπληξη” που αυξάνει κατά 20% τις αποζημιώσεις εφημεριών του υγειονομικού προσωπικού εγκρίθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2024.

Επί της αρχής και επί των δαπανών όλων των υπουργείων εκτός του Εθνικής Άμυνας και της Προεδρίας της Δημοκρατίας ψήφισαν οι 158 της Νέας Δημοκρατίας ενώ η αντιπολίτευση καταψήφισε.

Ο προϋπολογισμός των Ενόπλων Δυνάμεων έλαβε 249 “υπέρ” και 51 κατά ενώ για τα έξοδα της προεδρίας υπέρ ψήφισαν 239.

Αίσθηση προκάλεσε το άθροισμα των θετικών ψήφων για τις δαπάνες του Υπουργείου Οικονομίας καθώς έλαβε 159 “ναι” μια ψήφο παραπάνω από όσες διαθέτει η πλειοψηφία της ΝΔ.

Κλείνοντας την πενθήμερη συζήτηση που διεξήχθη στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε μεταξύ άλλων πως είναι ο πρώτος προϋπολογισμός μετά από 14 χρόνια που προβλέπει αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, αύξηση των δαπανών για την Υγεία και την Παιδεία ενώ διεξάγεται σε συνθήκες επενδυτικής βαθμίδας. Δεσμεύτηκε πως η κυβέρνηση θα στηρίζει τους πολίτες και ιδίως τους πιο ευάλωτους σε κάθε κρίση και ιδίως στις πιέσεις που δέχονται από την ακρίβεια ενώ τόνισε πως “ισχύει στο ακέραιο” η δέσμευση για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ και του μέσου μισθού στα 1500 ευρώ έως το τέλος της τετραετίας.

“Η ουσιαστική στήριξη των πολιτών έρχεται με μόνιμες αυξήσεις και μόνιμες μειώσεις φόρων” επανέλαβε. Παράλληλα, εξήγγειλε νέο μέτρο για την στήριξη του υγειονομικού προσωπικού των δημόσιων νοσοκομείων με αύξηση κατά 20% της αποζημίωσης των εφημεριών.

“Αυτό το κείμενο που έχουμε μπροστά μας προβάλει μια άλλη Ελλάδα που διαθέτει την δύναμη να ξεπερνά κρίσεις που δημιουργούν άλλοι. Σε μια τέτοια χώρα μας αξίζει πιο επεξεργασμένος δημόσιος διάλογος γύρω από τις πολιτικές που πρέπει να κάνουμε πολύ περισσότερο όταν μπαίνουμε στο έτος που συμπληρώνονται 50 έτη από την μεταπολίτευση και την ίδρυση της παράταξης μας. Είναι ένα έτος που μας υποχρεώνει να κάνουμε καλύτερο το πολίτευμα μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μια τέτοια συνθήκη ισχύει και τώρα. Οι πολίτες νιώθουν τα προβλήματα αλλά αντλούν πίστη από τις αποδόσεις της οικονομίας. Ας ακούσουμε την κοινωνία και ας συμβαδίσουμε μαζί της” είπε ο πρωθυπουργός κλείνοντας την τοποθέτηση του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.