ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δείτε γιατί δε πρέπει να παίρνετε το κινητό μαζί σας στο μπάνιο (βίντεο)

Δείτε γιατί δε πρέπει να παίρνετε το κινητό μαζί σας στο μπάνιο (βίντεο)

Νέα επιστημονική έρευνα προειδοποιεί πως η μεταφορά του κινητού μας τηλεφώνου στην τουαλέτα δεν θα πρέπει να πραγματοποιείται, καθώς η χρήση του σε αυτό τον χώρο μπορεί να μας προκαλέσει προβλήματα λοιμώξεων.

Όπως αναφέρει ο Αντρέα Κορτές, μικροβιολόγος του Πανεπιστημίου «Μανουέλα Μπελτράν» της Κολομβίας, όταν ένα κινητό τηλέφωνο εκτίθεται σε βρόμικες τοποθεσίες και σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες, τότε μικροοργανισμοί εισέρχονται στο σώμα και προκαλούν μεταξύ άλλων ωτίτιδα, δερματίτιδα και γαστρεντερικές λοιμώξεις ιδίως σε ανθρώπους με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.

Τα βακτήρια μπορούν να εισέλθουν στον οργανισμό μας και συνήθως προσβάλλουν τα αυτιά, το δέρμα και το γαστρεντερικό σύστημα. Για τις περισσότερες λοιμώξεις ευθύνονται τα εντεροβακτήρια που προσκολλώνται στην οθόνη αφής όταν οι συνθήκες υγιεινής δεν είναι οι κατάλληλες.

Τα βακτήρια στην τουαλέτα, έχοντας προστεθεί σε εκείνα από χώρους με τους οποίους ήρθαμε σε επαφή με τα χέρια μας, λειτουργούν σαν μια ιδιότυπη «τράπεζα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!Οι ειδικοί, λοιπόν, συστήνουν τον ημερήσιο καθαρισμό του κινητού τηλεφώνου, με ή χωρίς προφύλαξη οθόνης. Επίσης, συστήνεται στους ανθρώπους με ευαίσθητο ανοσοποιητικό σύστημα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με την προσωπική υγιεινή τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.