ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Η Microsoft λέει «αντίο» στους κωδικούς χρηστών – Αυτό αναμένεται να είναι το μέλλον

Η Microsoft λέει «αντίο» στους κωδικούς χρηστών – Αυτό αναμένεται να είναι το μέλλον

Τα passwords χρησιμοποιούνται παντού για να ασφαλίσουμε τους λογαριασμούς μας, ωστόσο δεν είναι πάντα ο ασφαλέστερος τρόπος καθώς πολλές φορές μπορεί να το μαντέψει κάποιος επιτήδειος.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε αρχίσει να βλέπουμε και κάποιες εναλλακτικές και τώρα η Microsoft ανακοίνωσε πως δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της να αφαιρέσουν το password από το Microsoft account τους και να βασίζονται πλέον αποκλειστικά σε εναλλακτικούς τρόπους πρόσβασης στους λογαριασμούς τους.

Ξεκινώντας από σήμερα, μπορείτε να αφαιρέσετε εντελώς το password από τον Microsoft λογαριασμό σας. Χρησιμοποιήστε το Microsoft Authenticator app, το Windows Hello, ένα κλειδί ασφαλείας ή ένα κωδικό επιβεβαίωσης που στέλνεται στο κινητό ή το mail σας για να κάνετε sign in στις αγαπημένες εφαρμογές και υπηρεσίες σας, όπως το Microsoft Outlook, το OneDrive και άλλα.

Σημειώστε πως η αφαίρεση του password είναι προαιρετική και μπορείτε να συνεχίσετε να το χρησιμοποιείτε αν το επιθυμείτε. Η αλλαγή αυτή θα γίνει διαθέσιμη σε όλους τις επόμενες εβδομάδες.

Για να επιλέξετε την κατάργηση του password, πρώτα σιγουρευτείτε πως έχετε εγκατεστημένη την εφαρμογή Microsoft Authenticator. Έπειτα, από τον Microsoft λογαριασμό σας επιλέξτε:

  • Advanced Security Options
  • Additional Security Options
  • Passwordless Account > Turn on
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ακολουθήστε τις οδηγίες για να εγκρίνετε την ειδοποίηση από την Authenticator εφαρμογή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.