Το Facebook έχει «χάσει» τη νεολαία και τώρα θέλει να την ανακτήσει

Το Facebook έχει «χάσει» τη νεολαία και τώρα θέλει να την ανακτήσει

Τα έγγραφα που διέρρευσαν από την Frances Haugen συνεχίζουν να προκαλούν “σεισμούς” στη δημοφιλέστερη πλατφόρμα του πλανήτη.

Σύμφωνα με μία νέα αναφορά που ήρθε στη δημοσιότητα βασιζόμενη σε αυτά τα έγγραφα, το Facebook γνωρίζει πως έχει χάσει τη νεολαία και προσπαθεί να βρει τρόπους να την ανακτήσει.

Οι έφηβοι χρήστες του Facebook στις ΗΠΑ έχουν σημειώσει πτώση 13% από το 2019, ενώ οι προβλέψεις του ίδιου του Facebook κάνουν λόγο για πτώση 45% μέσα στα επόμενα 2 χρόνια. Μεγάλη μείωση επίσης σημειώνει και ο χρόνος που αλληλεπιδρά ο χρήστης με την εφαρμογή, πλήττοντας σοβαρά τα έσοδα από διαφημίσεις.

Το ότι οι χρήστες μεγαλώνουν είναι ένα πραγματικό θέμα. Όλο και λιγότεροι έφηβοι επιλέγουν το Facebook καθώς μεγαλώνουν.

Με εντολή του ίδιου του Zuckerberg λοιπόν, οι ομάδες του Facebook θα ψάξουν τρόπους για να προσελκύσουν ξανά νεαρούς ενήλικους, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει μικρότερη ανάπτυξη της πλατφόρμας σε μεγαλύτερες ηλικίες. Ο Zuckerberg αναμένει να κρατήσουν χρόνια αυτές οι αλλαγές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μία από τις πιο άμεσες, θα είναι στο Instagram, το οποίο θα δώσει ιδιαίτερη σημασία στο video και θα κάνει τα Reels κεντρικό σημείο της εμπειρίας της εφαρμογής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.