ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Δείτε ποια είναι τα emoji που χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο το 2021

Το 92% του πληθυσμού με πρόσβαση στο διαδίκτυο χρησιμοποιεί emoji

Δείτε ποια είναι τα emoji που χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο το 2021

Αδιαμφισβήτητα, τα emoji έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας, με πάρα πολλά άτομα να τα χρησιμοποιούν προσπαθώντας να κάνουν τα μηνύματά τους εκφραστικότερα.

Έτσι, το Unicode Consortium αποκάλυψε ποια emoji χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο το 2021 σε παγκόσμια βάση. Πρόκειται για τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό που είναι υπεύθυνος για την ψηφιοποίηση των διαφόρων γλωσσών του κόσμου.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του, λοιπόν, το 92% του πληθυσμού με πρόσβαση στο διαδίκτυο χρησιμοποιεί emoji. Μάλιστα, ένα ενδιαφέρον στατιστικό είναι πως παρόλο που υπάρχουν 3,663 emoji, τα 100 κορυφαία απαρτίζουν το 82% των συνολικών αποστολών.

Περνώντας στην πρώτη δεκάδα, το emoji που χρησιμοποιήθηκε περισσότερο με μεγάλη μάλιστα διαφορά είναι το «Πρόσωπο με δάκρυα χαράς», ενώ αξίζει να σημειωθεί πως όλα σχεδόν τα emoji των πρώτων θέσεων έχουν θετική χροιά.

Τα κορυφαία emoji του 2021 ήταν τα εξής:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

? – Πρόσωπο με δάκρυα χαράς
❤️ ️ – Κόκκινη καρδιά
? – Πρόσωπο που κυλιέται στο πάτωμα γελώντας
? – Εγκρίνεται/Like
? – Πρόσωπο που κλαίει δυνατά
? – Ενωμένα χέρια
? – Πρόσωπο που στέλνει φιλί κλείνοντας το μάτι
? – Χαμογελαστό πρόσωπο με καρδιές
? – Χαμογελαστό πρόσωπο με μάτια-καρδιές
? – Χαμογελαστό πρόσωπο με «χαμογελαστά» μάτια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.