ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ισραήλ: Ρομποτικά ταξί βγαίνουν σύντομα στους δρόμους

Περίπου 40 πειραματικά αυτόνομα οχήματα δοκιμάζονται ήδη στους δρόμους της χώρας

Ισραήλ: Ρομποτικά ταξί βγαίνουν σύντομα στους δρόμους

Με στόχο να καταστήσει το Ισραήλ παγκόσμιο πρωτοπόρο στην αυτόνομη αυτοκίνηση, η κυβέρνηση της χώρας παρουσίασε νομοσχέδιο που επιτρέπει την κυκλοφορία 400 ρομποτικών ταξί, πιθανώς από το νέο έτος.

Περισσότερες από 640 ισραηλινές εταιρείες δραστηριοποιούνται σήμερα στην ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων, δήλωσε ο Άβνερ Φλορ, αξιωματούχος του υπουργείου Μεταφορών που παρουσίασε το νομοσχέδιο στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.

Τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν για τεθωρακισμένα και αντιαεροπορικούς πυραύλους του ισραηλινού στρατού αξιοποιούνται πλέον από τις εταιρείες της χώρας στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης.

«Την επόμενη δεκαετία, τα οχήματα αυτά θα χρησιμοποιούνται κυρίως ως μέσα μαζικής μεταφοράς και λιγότερο ως ιδιωτικά οχήματα» είπε ο Φλορ στους βουλευτές.

Περίπου 40 πειραματικά αυτόνομα οχήματα δοκιμάζονται ήδη στους δρόμους του Ισραήλ με την ελπίδα ότι θα μειώσουν τα τροχαία ατυχήματα, τη συμφόρηση και την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Ορισμένα από τα οχήματα αυτά αναπτύχθηκαν από τον ρωσικό γίγαντα της τεχνολογίας Yandex, ενώ άλλα ανήκουν στην Mobileye, εταιρεία με έδρα την Ιερουσαλήμ που εξαγοράστηκε από την Intel.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Άβι Λιχτ, δικηγόρος και σύμβουλος της Mobileye, δήλωσε στην επιτροπή ότι η εταιρεία του ήλπιζε να λανσάρει φέτος τα πρώτα αυτόνομα οχήματα στο Τελ Αβίβ. Διαβεβαίωσε επίσης ότι το νομοσχέδιο θα προσελκύσει ξένες επενδύσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.