ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Εταιρεία ρομποτικής πληρώνει 200.000 για τα δικαιώματα χρήσης προσώπου και φωνής

Εταιρεία ρομποτικής πληρώνει 200.000 για τα δικαιώματα χρήσης προσώπου και φωνής

Mια Ρωσική εταιρεία ρομποτικής ανακοίνωσε πρόσφατα τα σχέδιά της να αγοράσει τα δικαιώματα χρήσης του προσώπου και της φωνής ανθρώπων για τα ρομπότ της, στην τιμή των 200.000 δολαρίων. Γνωστή για την παραγωγή υπερρεαλιστικών ρομπότ που μοιάζουν με ανθρώπους, αναπτύσσει αυτήν τη στιγμή «ένα ανθρωποειδές βοηθό ρομπότ που θα εργάζεται σε ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα κι άλλα πολυσύχναστα μέρη».

Η εταιρεία διευκρίνισε ότι θα δέχεται αιτήσεις από άτομα κάθε φυλής και φύλου, με την «ηλικία 25 και άνω» να είναι η μόνη προϋπόθεση που αναφέρεται.

«Η εταιρεία μας αναπτύσσει τεχνολογίες στον τομέα της αναγνώρισης προσώπου, καθώς και της ομιλίας, της αυτόνομης πλοήγησης, της τεχνητής νοημοσύνης και άλλων τομέων της ρομποτικής» αναφέρει ένα πρόσφατο δελτίο Τύπου της εταιρείας.

Είναι ενδιαφέρον ότι αντιμετώπισε νομικά προβλήματα πριν από λίγο καιρό, όταν τη μήνυσε ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ για 10.000.000 δολάρια επειδή χρησιμοποίησε την εμφάνισή του σε ρομπότ χωρίς να ζητήσει της άδεια του.

Αφού επιλεγεί ένα πρόσωπο, θα φτιαχτεί ένα τρισδιάστατο μοντέλο του προσώπου του, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του ρομπότ. Ωστόσο, το συμβόλαιο δίνει επίσης στην εταιρεία δικαιώματα χρήσης της φωνής του ατόμου, επομένως ο επιλαχών θα πρέπει επίσης να «υπαγορεύσει τουλάχιστον 100 ώρες υλικού ομιλίας» για να δημιουργήσει τη φωνή του ρομπότ.

Η άδεια χρήσης του προσώπου και της φωνής σας σε μια εταιρεία ρομποτικής «για απεριόριστο χρονικό διάστημα» είναι μια τρομακτική πρόταση για πολλούς ανθρώπους, αλλά υπάρχουν πολλοί που δεν θα το σκεφτούν καν αφού θα εξασφαλίσουν 200.000 δολάρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

H εταιρεία σταμάτησε να δέχεται αιτήσεις πρόσφατα αφού είχε ήδη δεχτεί πολύ μεγάλο αριθμό. «Σήμερα έχουμε λάβει πάνω από 20.000 αιτήσεις και ο πελάτης μας αποφάσισε να αναστείλει τη συλλογή αιτημάτων. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες» εξήγησε η ρωσική εταιρεία στον ιστότοπό της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.