Τι έκανε το ανδροειδές Ameca που φέρνει το μέλλον;

Ίσως αν σου περιέγραφε κάποιος πριν λίγα χρόνια την Ameca θα έλεγες πως πρόκειται για σενάριο του Τζορτζ Λούκας, όμως δεν είναι, είναι κάτι από το μέλλον και είναι εδώ!

Το ανθρωποειδές ρομπότ Ameca, που αναπτύχθηκε στην Engineered Arts, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ήταν στην ημερήσια διάταξη με ένα αστείο που έκανε σε έναν νεαρό άνδρα που πήγε να το δει. Το Ameca είχε παρουσιαστεί προηγουμένως στην έκθεση CES που πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας.

Αυτό που την κάνει ξεχωριστή

Το πιο εξελιγμένο ανθρωποειδές ρομπότ στον κόσμο, που κατασκευάστηκε από τη βρετανική εταιρεία Engineered Arts, εθεάθη να στέκεται μπροστά στο πλήθος στη CES στο Λας Βέγκας. Το ρομπότ, που ονομάζεται Ameca και είναι γνωστό για τις πολύ ρεαλιστικές εκφράσεις του προσώπου του, έγινε η ατζέντα με τις αντιδράσεις του. Ένας άνδρας ρώτησε την Ameca αν έχει αγόρι. Η απάντηση της Ameca προκάλεσε έκπληξη. Το ανθρωποειδές ρομπότ απάντησε σε αυτή την ερώτηση: «Δυστυχώς, δεν είμαι στην αγορά ,τα ρομπότ δεν έχουν σχέσεις».
τυπωσιάστηκαν από τις αντιδράσεις και τις εκφράσεις του προσώπου της Ameca.

Η βρετανική Engineered Arts παρουσίασε το πιο ρεαλιστικό ανθρωποειδές ρομπότ στον κόσμο. Οι χειρονομίες και οι εκφράσεις του προσώπου του ρομπότ που ονομάζεται “Ameca” είναι αρκετά ρεαλιστικές. Οι εικόνες του ρομπότ με το όνομα Ameca έγιναν η ατζέντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μέσα σε μία ώρα. Το ρομπότ θα εκτεθεί για πρώτη φορά σε έκθεση τεχνολογίας που θα πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ το 2022.

Αύξηση της κινητικότητας του ανθρώπινου ρομποτ “AKINCI-4”

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το «ανθρωποειδές» ρομπότ Akıncı-4, το οποίο σχεδιάστηκε στο εργοστάσιο «AkınRobotics» που ίδρυσε η εταιρεία λογισμικού Akınsoft στο Ικόνιο, μπορεί να κάνει βήματα και διαθέτει ανώτερα χαρακτηριστικά, λειτουργεί άψογα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών. Σχεδιασμένο ως ανθρωποειδές ρομπότ, το Akıncı-4 διαθέτει 41 σημεία άρθρωσης για εύκολη κίνηση.