Θέμα έχει προκύψει με την ενεργοποίηση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας 5G στις ΗΠΑ η οποία ήταν να ξεκινήσει στις 17 Ιανουαρίου.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ Pete Buttigieg αεροπορικές εταιρείες από τα ΗΑΕ, την Ινδία και την Ιαπωνία ακυρώνουν πτήσεις τους προς προορισμούς στις ΗΠΑ όπου τα αεροδρόμια βρίσκονται κοντά σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας 5G, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν η Verizon και η AT&T συμφώνησαν σε αναβολή έναρξης του δικτύου, η οποία δεν προσδιορίζεται χρονικά.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Emirate ανακοίνωσε ότι η εταιρεία δεν ήταν ενήμερη για ορισμένα ζητήματα σχετικά με την έναρξη λειτουργίας του δικτύου λέγοντας πως αυτό ήταν μια από τις πλέον ανεύθυνες ενέργειες που έχει δει στην καριέρα του.

Σημειώνεται ότι τα δίκτυα 5G αποτελούν την επόμενη γενιά σύνδεσης κινητών συσκευών στο διαδίκτυο, προσφέροντας πιο γρήγορες ταχύτητες αλλά και πιο αξιόπιστες συνδέσεις σε smartphones και άλλες συσκευές. Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, το 5G δίκτυο θα μπορεί να προσφέρει συνδέσεις πιο γρήγορες από τις τρέχουσες συνδέσεις, με τις μέσες ταχύτητες λήψης (περίπου 1GBps) να θεωρούνται ο κανόνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!