ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Καταργούνται οι φυλές: Νέα ανθρωπολογική θεωρία σε σχολεία και πανεπιστήμια

Καταργούνται οι φυλές: Νέα ανθρωπολογική θεωρία σε σχολεία και πανεπιστήμια

H νεοταξική επιστήμη αναφέρει τώρα πως το μεγαλύτερο επιστημονικό ατόπημα είναι ο διαχωρισμός των ανθρώπων με βάση τη φυλή τους.

Συγκεκριμένα, ο ανθρωπολόγος Darren Curnoe, στην ιστοσελίδα του δικτύου ABC, αναφέρει, στο πλαίσιο της επιβολής της πολυπολιτισμικότητας και του γκρι δουλικού λαού, πως «η θεωρία της φυλής είναι υπεύθυνη για μερικά από τα μεγαλύτερα δεινά στην ιστορία της ανθρωπότητας».

«Έχει φέρει ανείπωτη δυστυχία και έχει χρησιμοποιηθεί για να δικαιολογήσει βάρβαρες και αποικιοκρατικές ενέργειες, την σκλαβιά ή ακόμα και γενοκτονίες», προσθέτει και τονίζει πως ακόμα και σήμερα, χρησιμοποιείται για να εξηγήσει τις κοινωνικές ανισότητες και εξακολουθεί να εμπνέει την άνοδο των ακροδεξιών κινημάτων σε όλο τον κόσμο, εκείνων δηλαδή της δεξιόστροφης Παλαιάς Τάξης.

Μάλιστα δημοσιοποιήθηκε από την American Journal of Physical Anthropology μία νέα έρευνα με την συμμετοχή περισσότερων από 3.000 ανθρωπολόγων και με επικεφαλής την Jennifer Wagner του Geisinger Health System και την ερευνητική της ομάδα.

Στο πλαίσιο της μελέτης, οι ερωτηθέντες ήταν μέλη της Αμερικανικής Ανθρωπολογικής Ένωσης, που παρουσιάζεται ως το μεγαλύτερο επαγγελματικό σώμα ανθρωπολόγων στον κόσμο.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα κλήθηκαν να απαντήσουν «συμφωνώ/διαφωνώ» σε 53 δηλώσεις αναφορικά με την φυλή.

Στην δήλωση «Ο ανθρώπινος πληθυσμός μπορεί να υποδιαιρεθεί σε βιολογικές φυλές», το 86% των απαντήσεων διαφώνησε έντονα.

Εν ολίγοις οι ανθρωπολόγοι της Νέας Τάξης συμφωνούν ότι «οι φυλές δεν είναι πραγματικές, ότι δεν αντανακλούν την βιολογική πραγματικότητα και ότι οι περισσότεροι εξ αυτών δεν πιστεύουν πως υπάρχει θέση για την κατηγοριοποίηση με βάση τον φυλετικό προσδιορισμό στην επιστήμη».

Μάλιστα αναφέρεται στο δημοσίευμα πως «ανθρωπολόγοι από πιο ‘προνομιούχες’ ομάδες (λευκοί άνδρες και γυναίκες, εν προκειμένω), ήταν πιο πιθανό να αποδεχτούν τη θεωρία των φυλετικών διακρίσεων από τους συναδέλφους τους που προέρχονταν από μη «προνομιούχες» ομάδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε λίγο φυσικά η εν λόγω θεωρία, η οποία παρουσιάζεται ως «επαναστατική» θα διδάσκεται στα απανταχού σχολεία και πανεπιστήμια με «σφραγίδα» Ο.Η.Ε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.