Εσύ ήξερες πόσο πρέπει να διαρκούν οι διακοπές σου; Η επιστήμη έχει την απάντηση

Εσύ ήξερες πόσο πρέπει να διαρκούν οι διακοπές σου; Η επιστήμη έχει την απάντηση

Το περιοδικό Joyrnal happines study, δημοσίευσε μία έρευνα που βάζει τέλος στις πολυήμερες διακοπές και απαντάει πόσες πραγματικά μέρες χρειάζεται ένας άνθρωπός για να ξεφύγει από την ρουτίνα της καθημερινότητας και να ξεκουραστεί.

Πολλοί άνθρωποι αναφέρουν συχνά πως θα ήθελαν να κάνουν 2 εβδομάδες διακοπές ή ακόμα και έναν μήνα για να ξεκουράσουν σώμα και πνεύμα. Η επιστήμη όμως δεν συμφωνεί. Κι αυτό γιατί μας λέει ότι υπάρχει ιδανική διάρκεια διακοπών και περισσότερο ή λιγότερο από αυτήν την διάρκεια, δεν μας βοηθά.

Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Happiness Studies, η ιδανική διάρκεια διακοπών είναι 8 ημέρες. Όπως έδειξε η έρευνα, όποιος κάνει διακοπές, τις πρώτες μέρες των διακοπών θα αισθανθεί μια αύξηση χαράς, η οποία θα φτάσει στην κορύφωσή της την 8η ημέρα. Οι 8 ημέρες δίνουν την ευκαιρία στους ταξιδιώτες να αδειάσουν τις αποσκευές τους και να προλάβουν να προσαρμοστούν σε μια νέα και πιο χαλαρή ρουτίνα.

Μετά την όγδοη ημέρα, αυτά τα οφέλη που έχουν οι διακοπές τείνουν να μειώνονται, όπως λένε οι ερευνητές. Τα οφέλη των οκταήμερων διακοπών αξίζουν τις θυσίες, αφού οι ταξιδιώτες θα δουν βελτίωση στον ύπνο τους, μείωση του στρες και μια ευεξία.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να πάτε στην άκρη του κόσμου. Ακόμα και εκείνοι που πάνε διακοπές κοντά στο σπίτι τους ή μένουν στο σπίτι για να ξεκουραστούν, έχουν παρόμοια οφέλη. Βγαίνοντας κατά κάποιον τρόπο από την καθημερινότητά σας, θα σας κάνει σχεδόν το ίδιο καλό, με τον να πάτε ένα μακρινό ταξίδι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

8 ημέρες λοιπόν, αφού το λιγότερο δεν φτάνει και το περισσότερο δεν θα ωφελήσει σε τίποτα παραπάνω. Τι λέτε; Σας φθάνουν;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.