Στην Γάζα οι Τούρκοι ως... «ειρηνευτές» αποφάσισαν οι ΗΠΑ! Τι άλλο θα δούνε τα ματάκια μας...

Facebook: Διαγράφηκαν 50 λογαριασμοί που συνδέονται με το Ιραν

Facebook: Διαγράφηκαν 50 λογαριασμοί που συνδέονται με το Ιραν

Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός Facebook, δήλωσε την Τρίτη ότι έχει διαγράψει πάνω από 50 «μη αυθεντικούς» λογαριασμούς που συνδέονται με το Ιράν.

«Σήμερα καταργήσαμε 51 λογαριασμούς στο Facebook, 36 σελίδες, επτά ομάδες και τρεις λογαριασμούς Instagram που εμπλέκονται σε συντονισμένη μη αυθεντική συμπεριφορά που προέρχεται από το Ιράν. Τα άτομα πίσω από αυτή τη δραστηριότητα — η οποία έλαβε χώρα και σε άλλες πλατφόρμες και ιστοτόπους διαδικτύου — μπέρδεψε τους υπόλοιπους χρήστες αναφορικά με το ποιοι είναι και τι έκαναν», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.

Σύμφωνα με το Facebook, οι κάτοχοι λογαριασμών εκπροσώπησαν τους εαυτούς τους ως δημοσιογράφους και προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με πολιτικούς, δημοσιογράφους, μελετητές, Ιρανούς αντιφρονούντες και άλλα δημόσια πρόσωπα.

Οι σελίδες ήταν στα αγγλικά ή στα αραβικά και «χωρίς εστίαση σε μια συγκεκριμένη χώρα, αν και ορισμένες σελίδες επικεντρώθηκαν στις ΗΠΑ ή το Ηνωμένο Βασίλειο», ανέφερε η εταιρεία.

Σημειώνεται ότι τα θέματα των μηνυμάτων σε αυτές τις σελίδες περιελάμβαναν δημόσια πρόσωπα, πολιτικούς της Ουάσινγκτον και του Λονδίνου, «τα αυτονομιστικά κινήματα εντός των Ηνωμένων Πολιτειών», το Ισλάμ, τις αραβικές μειονότητες στο Ιράν και την επιρροή της Σαουδικής Αραβίας στη Μέση Ανατολή. Η εταιρεία τόνισε ότι οι λογαριασμοί αφαιρέθηκαν όχι λόγω του περιεχομένου, αλλά μόνο λόγω συμπεριφοράς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.