ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

ΗΠΑ: Eπιστήμονες δημιούργησαν «μεταλλαγμένους» ταύρους χωρίς κέρατα (φωτο)

ΗΠΑ: Eπιστήμονες δημιούργησαν «μεταλλαγμένους» ταύρους χωρίς κέρατα (φωτο)

Η φράση «έπιασε τον ταύρο από τα κέρατα» στο μέλλον μπορεί να μην έχει νόημα, αφού επιστήμονες στις ΗΠΑ δημιούργησαν μέσω γενετικής τροποποίησης ταύρους χωρίς κέρατα, οι οποίοι περνάνε και στην επόμενη γενιά το νέο μεταλλαγμένο χαρακτηριστικό, με αποτέλεσμα να γεννιούνται επίσης μοσχάρια χωρίς κέρατα.

Οι επιστήμονες έκαναν τη μετάλλαξη με στόχο να δημιουργήσουν λιγότερο επιθετικά και επικίνδυνα ζώα, που θα είναι πιο ασφαλή για τα άλλα ζώα και για τους ανθρώπους, ιδίως τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες, αλλά και τους περαστικούς. Ακόμη για να κάνουν πιο εύκολη τη μεταφορά των ζώων (τα κέρατα πιάνουν χώρο μέσα στο φορτηγό), καθώς επίσης για να απαλλάξουν τα ζώα από την επώδυνη διαδικασία της αφαίρεσης των κεράτων σε νεαρή ηλικία.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Ντέιβις, με επικεφαλής τη δρα Άλισον Βαν Εενενάαμ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιοτεχνολογίας «Nature Biotechnology». Οι πρώτοι ταύροι χωρίς κέρατα είχαν γεννηθεί το 2016, ενώ τώρα αποδείχτηκε ότι η μετάλλαξη αυτή κληροδοτείται και στους απογόνους τους.

Οι ερευνητές διαβεβαίωσαν ότι η εν λόγω γενετική τροποποίηση δεν κάνει κάποιο κακό στα ζώα, ούτε στους ταύρους ούτε στα μοσχάρια, που παραμένουν υγιή. Παραμένει πάντως ερωτηματικό πόσο θετική θα είναι η κοινή γνώμη στην εξάπλωση τέτοιων ζώων χωρίς κέρατα στο μέλλον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.