
Το κινεζικό κέντρο εκτόξευσης δορυφόρων (Xichang Satellite Launch Center), προχώρησε στην ανάπτυξη ενός νέου συστήματος προσδιορισμού γεωγραφικής θέσης.
Το εν λόγω σύστημα μπορεί να μειώσει σημαντικά το χρόνο έρευνας που απαιτείται για τον εντοπισμό διαστημικών συντριμμιών.
Το σύστημα αυτό αποδείχτηκε αποτελεσματικό στον εντοπισμό συντριμμιών του πυραυλικού φορέα, μετά την εκτόξευση του 54ου δορυφόρου BeiDou στο διάστημα στις 9 Μαρτίου. Η εκτόξευση αυτή έγινε από έναν πύραυλο φορέα Long March-3B.
Με τη χρησιμοποίηση του αναφερόμενου συστήματος το προσωπικό του κέντρου θα χρειάζεται μόλις 25 λεπτά για να εντοπίσει τα συστήματα προώθησης των πυραυλικών φορέων, ενώ στο παρελθόν, ο εντοπισμός τους ήταν δυνατός μετά από ώρες ή ακόμη και από χρονικό διάστημα 15 ημερών αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το πρακτορείο Xinhua.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.