
Η εταιρία «Magic Leap» ευαγγελιζόταν ήδη από το 2016 την επόμενη γενιά της τεχνολογίας, αλλά κατέληξε όπως το δημιούργημά της: εικονική πραγματικότητα.
Η αμερικανική εταιρία επένδυσε τα πάντα στα ολογράμματα, πιστεύοντας πως ήταν θέμα χρόνου να αλλάξουν τον κόσμο. Συγκέντρωσε σε χρηματοδότηση περισσότερα από 2 δισ. δολάρια, αφού τα πρώτα avatar για το μακροχρόνιο όραμα των ολογραμμάτων ήταν μια ιστορία που όλοι ήθελαν να συμμετάσχουν, αλλά δεν άντεξε για πολύ.
Η «Magic Leap» είχε σχεδιάσει ένα προϊόν από το μηδέν, είχε κάνει πολύ μεγάλο ντόρο κι είχε καταφέρει να βάλει τα… γυαλιά μέχρι στην Apple και το Facebook, που έτρεχαν αντίστοιχα προγράμματα. Μέσα σε μόλις δύο χρόνια λάνσαρε το «Magic Leap One», το πρώτο headset μικτής πραγματικότητας που κυκλοφόρησε στην αγορά, αλλά λίγα χρόνια μετά είδε τις πωλήσεις της «παγωμένες», τις μετοχές της να καταρρέουν και την ίδια να καταστρέφεται οικονομικά.
Πλέον, είναι έτοιμη να βάλει «λουκέτο». Έχει απολύσει ήδη περισσότερους από 1.000 υπαλλήλους της και αν υφίσταται ακόμα είναι εξαιτίας ενός νέου γύρου χρηματοδότησης, που της έφερε στα ταμεία άλλα 350 εκατ. δολάρια. Για πόσο ακόμα, όμως; Τα χρόνια του «Magic Leap One» μοιάζουν σήμερα μακρινά. Η εταιρία έχει στραφεί πλέον στις επαγγελματικές εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας, προσπαθώντας έτσι να επιβιώσει, ούσα πολύ μακριά από τα φουτουριστικά -αρχικά- σχέδιά της.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.