Έρευνα: Οι γυναίκες έχουν υψηλότερα ηθικά στάνταρντ από τους άνδρες

Έρευνα: Οι γυναίκες έχουν υψηλότερα ηθικά στάνταρντ από τους άνδρες

Οι γυναίκες έχουν υψηλότερα ηθικά στάνταρντ από τους άνδρες καταδεικνύει νέα έρευνα που διενεργήθηκε σε μεγάλο δείγμα 330.000 ανθρώπων από 67 χώρες του κόσμου.

Νέα έρευνα που έρχεται από τις ΗΠΑ καταδεικνύει πως οι γυναίκες είναι το πιο δίκαιο και ηθικό φύλο – τηρουμένων των αναλογιών.

Οι ερευνητές βασίστηκαν στις απαντήσεις 330.000 ανθρώπων από 67 χώρες που ρωτήθηκαν ποιοι είναι οι σημαντικοί παράγοντες που λαμβάνουν υπ’όψιν όταν παίρνουν αποφάσεις.

Η ισχυρότερη ηθική των γυναικών καταγράφεται εντονότερη στις χώρες της Δύσης και όσες έχουν μεγαλύτερη ισότητα φύλων, σύμφωνα με την έρευνα.

Οι ερωτήσεις της έρευνας, που διενεργήθηκε από το πανεπιστήμιο της νότιας Καλιφόρνια, έθεσε διάφορα διλήμματα, ζητώντας από τους ερωτηθέντες να απαντήσουν μεταξύ δύο «πονηρών» επιλογών.

Για παράδειγμα, μία από τις ερωτήσεις έθετε το εξής δίλημμα:

«Τι πιστεύετε πως είναι χειρότερο; Η έλλειψη αφοσίωσης σε ένα φίλο ή σε κάποιον που υποφέρει συναισθηματικά;»

Η έρευνα κατέδειξε πως όταν πρόκειται για αφοσίωση και εξουσία, δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ των φύλων.

«Οι διαφορές μεταξύ φύλων στις ηθικές εκτιμήσεις είναι μεγαλύτερες σε δυτικές και φυλετικά ισότιμες κοινωνίες» αναφέρουν στα ευρήματά τους οι ερευνητές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζουν, τα ευρήματα αυτά αφορούν μέσους όρους και υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις στις μονάδες, που σημαίνει πως πολλοί άνδρες μπορεί μεμονωμένα να είναι πιο στοργικοί ή ηθικοί από κάποιες γυναίκες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.