ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

YouTube: Αυτά είναι τα «κολπάκια» που απλοποιούν τη χρήση του

YouTube: Αυτά είναι τα «κολπάκια» που απλοποιούν τη χρήση του

Ας μην κρυβόμαστε, οι συντομεύσεις κάνουν εύκολη τη ζωή στον κόσμο του ηλεκτρονικού υπολογιστή και οι έμπειροι χρήστες μάς καλούν να τις επιστρατεύουμε στην καθημερινότητά μας.

Τα περισσότερα προγράμματα και πλατφόρμες έχουν τις δικές τους συντομεύσεις, ανεβάζοντας επίπεδα τη χρηστικότητά τους.

Εδώ θα δούμε μερικά τρικ του YouTube που γίνονται με το πάτημα μερικών κουμπιών. Το παράθυρο του βίντεο πρέπει να είναι πάντα επιλεγμένο και ενεργό για να δουλέψουν.

Αναπαραγωγή και παύση βίντεο

Πατώντας το spacebar ή το πλήκτρο K εναλλάσσουμε μεταξύ play και pause στο βίντεο. Αν κρατήσουμε πατημένο οποιοδήποτε από αυτά τα δύο κουμπιά, τότε το βίντεο παίζει σε αργή κίνηση (slow motion).

Άμεση μεταφορά στην αρχή και το τέλος του βίντεο

Πατώντας το 0 (μηδέν) ή το πλήκτρο Home, πηγαίνουμε κατευθείαν στην αρχή του βίντεο. Με το κουμπί End πηγαίνουμε στο τέλος του βίντεο. Αν έχουμε φτιάξει (ή παρακολουθούμε) μια playlist, τότε μεταφερόμαστε στο επόμενο βίντεο της λίστας.

Μπροστά και πίσω ανά χρονικά διαστήματα

Αν θέλουμε να πάμε λίγο μπροστά ή πίσω, σε διαστήματα των 5 δευτερολέπτων, τότε πατάμε τα βελάκια (δεξί και αριστερό βελάκι, αντίστοιχα). Αν θέλουμε να μετακινηθούμε μπροστά κατά 10 δευτερόλεπτα, πατάμε το πλήκτρο L. Με το J πάμε πίσω 10 δευτερόλεπτα.

Μετακίνηση ανά τμήματα

Πατώντας σε ένα βίντεο τους αριθμούς από το 1-9, μεταφερόμαστε στο αντίστοιχο ποσοστό του βίντεο. Με το πλήκτρο 1 πάμε στο 10% του βίντεο, με το 2 στο 20% κ.λπ.

Αναπαραγωγή σε μεγάλο παράθυρο

Αν πατήσουμε το πλήκτρο F, μεταφερόμαστε αυτομάτως σε full-screen βίντεο. Με το ίδιο πλήκτρο επιστρέφουμε στο normal mode. Με το πλήκτρο T εναλλάσσουμε μεταξύ theater mode και normal mode.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.