ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ολοταχώς προς ξήλωμα των παραδοσιακών γραμμών χαλκού στην Ελλάδα

Ολοταχώς προς ξήλωμα των παραδοσιακών γραμμών χαλκού στην Ελλάδα

Το δίκτυο χαλκού του ΟΤΕ παρέχει πλήρη γεωγραφική κάλυψη σε όλη την Ελλάδα και όλοι οι υπόλοιποι μεγάλοι πάροχοι βασίζουν σε μεγάλο βαθμό την παροχή υπηρεσιών τους σε αυτό το δίκτυο μέσω τη Αδεσμοποίητης Πρόσβασης στον Τοπικό Βρόχο.

Έτσι, μπορούν να προσφερθούν ταχύτητες ADSL και VDSL στον τελικό χρήστη.

Τώρα όμως, βάσει του Ευρωπαϊκού Κώδικα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, η κατάργηση του δικτύου χαλκού – γνωστή και ως copper switch-off – είναι πιο κοντά από ποτέ. Σύμφωνα με το Capital.gr, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικονωνιών ξεκινά επίσημα η διαβούλευση για την κατάργηση του τηλεπικοινωνιακού δικτύου χαλκού και την πλήρη αντικατάστασή του από τα δίκτυα νέας γενιάς με οπτικές ίνες. Η διαβούλευση ξεκίνησε από την Τρίτη 27 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 21 Μαΐου.

Η μετάβαση θα γίνει βάσει εθνικής νομοθεσίας με το νόμο 4727/2020 για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση. Θα γίνει όμως σταδιακά και με προσοχή, καθώς επηρεάζει θέματα ανταγωνισμού και υπηρεσιών χοντρικής μεταξύ του ΟΤΕ και των υπόλοιπων παρόχων. Επιπλέον, όπου κλείνει το δίκτυο χαλκού, οι συνδρομητές θα πρέπει υποχρεωτικά να αναβαθμίσουν τις συνδέσεις τους ή να τις καταργήσουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.