ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ισπανία: Αμηχανία για το πρώτο ρομπότ που μαγειρεύει παέγια (βίντεο)

Ισπανία: Αμηχανία για το πρώτο ρομπότ που μαγειρεύει παέγια (βίντεο)

Με όχι ιδιαίτερη χαρά υποδέχθηκαν το πρώτο ρομπότ που παρασκευάζει παέγια οι κάτοικοι της Ισπανίας.

Η συσκευή παρουσιάστηκε τον περασμένο μήνα, σε έκθεση για τον τουρισμό και έχει προκαλέσει «αναταραχή». Ο χρήστης πρέπει να επιλέξει πρόγραμμα και υλικά και από εκεί και πέρα ο ρομποτικός βραχίονας, που κινείται πάνω από έναν αυτοματοποιημένο φούρνο θα κάνει τα υπόλοιπα.

Το ρομπότ είναι προϊόν συνεργασίας της νεοϊδρυθείσας εταιρείας br5 και της εταιρείας παρασκευής ηλεκτρικών συσκευών για παέγια Mimcook και έως τώρα έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ξενοδοχείων και αλυσίδων εστιατορίων, όπως επίσης και μίας ιαπωνικής εταιρείας.

Παρότι πολλοί αισθάνονται άβολα στην ιδέα ότι ένα ρομπότ θα ετοιμάζει το πιάτο που αποτελείται από ρύζι και μαγειρεμένο με κρέας, θαλασσινά και λαχανικά, ο ιδρυτής της br5 υποστηρίζει πως η δημιουργία του προστίθεται στην αλυσίδα των εφευρέσεων εκείνων που σώζουν εργατοώρες και επιτρέπουν στους ανθρώπους να μοχθούν λιγότερο και να επικεντρώνονται σε περισσότερο δημιουργικά πράγματα.

Το ρομπότ, μπορεί να μαγειρέψει τηγανιτές πατάτες, μπιφτέκια και πίστα αν συνδεθεί με συσκευές πέρα από αυτή της Mimcook.

«Στο τέλος της ημέρας είναι ένας βοηθός» αναφέρει ο δημιουργός του συγκρίνοντας την εφεύρεσή του με τους αποχυμωτές. «Και αυτοί ρομπότ είναι, απλά ο κόσμος δεν το αντιλαμβάνεται. Όπως και οι καφετιέρες. Κανείς δεν βλέπει αυτές τις συσκευές και σκέφτεται ‘Αμάν! Κλέβουν δουλειές από τους ανθρώπους!’ Όχι, αυξάνουν τις ικανότητες του ανθρώπου», υποστήριξε ο Ενρίκε Λίλο.

Ο μηχανικός και επιχειρηματίας ανέφερε πως είναι κάπως αστείο γιατί η παέγια είναι το τηγάνι και όχι το φαγητό που μαγειρεύεται σε αυτό. Ο ίδιος δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ποιότητα του φαγητού και πρόσθεσε πως οι άνθρωποι, που συχνά αφαιρούνται, μπορεί να κάνουν λάθος κατά το μαγείρεμα.

«Δεν έχει νόημα για εμάς να ανακατεύουμε το ρύζι – γιατί, ειδικά όταν κοιτάς το WhatsApp όσο το κάνεις, θα καεί. Και αυτό δεν θα συμβεί με ένα ρομπότ.».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.