Machairodus lahayishupup: Το μεγαλύτερο είδος αιλουροειδών στην ιστορία του πλανήτη μας (φώτο)

Machairodus lahayishupup: Το μεγαλύτερο είδος αιλουροειδών στην ιστορία του πλανήτη μας (φώτο)

Μία ομάδα επιστημόνων προχώρησε σε μία εντυπωσιακή ανακάλυψη που αφορά ένα νέο είδος αιλουροειδών.

Το Machairodus lahayishupup έζησε πριν 5-9 εκατομμύρια χρόνια πριν στις πεδιάδες της Βόρειας Αμερικής και είχε τεράστια κυρτά δόντια και βάρος περίπου 275 κιλά.

Η δύναμη στα μπροστινά πόδια ήταν απαραίτητη για να σκοτώσουν το θήραμά τους. Το μεγαλύτερο απολίθωμα που έχει βρεθεί έχει 1.4 φορές το μέγεθος ενός σημερινού λιονταριού.

«Πιστεύουμε πως ήταν αγρίμια που τακτικά σκότωναν μόνα τους ζώα σε μέγεθος βίσωνα. Οι ρινόκεροι ήταν άφθονοι τότε και ίσως να ήταν τα θηράματα επιλογής των M. Lahayishupup.

Είναι γνωστό πως υπήρχαν μεγάλα αιλουροειδή στην Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και τώρα έχουμε και στη Βόρεια Αμερική την ίδια περίοδο. Υπάρχει μία ενδιαφέρουσα τάση είτε επαναλαμβανόμενης ανεξάρτητης εξέλιξης σε κάθε ήπειρο από το τεράστιο μέγεθος του σώματος σε υπερ-ειδίκευση στον τρόπο κυνηγιού ή έχουμε αυτό το αρχαίο είδος που επεκτάθηκε σε όλες τις ηπείρους», ανέφερε ο Jonathan Calede, παλαιοντολόγος του Ohio State University.

Η έρευνα δημοσιοποιήθηκε στο Journal of Mammalian Evolution.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.