ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Αμερικανική μελέτη: Αυξήθηκαν οι θάνατοι από αλκοόλ στη διάρκεια της πανδημίας

Σύμφωνα με τη μελέτ έως και 1 στους 7 θανάτους Αμερικανών 20 έως 64 ετών συνδέεται με το αλκοόλ.

Αμερικανική μελέτη: Αυξήθηκαν οι θάνατοι από αλκοόλ στη διάρκεια της πανδημίας

Στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης δείχνουν μεγάλο ποσοστό θανάτων που αποδίδονται άμεσα στην κατανάλωση αλκοόλ το πρώτο έτος της πανδημίας στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσαν την Παρασκευή (04/11) τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), το 2020 οι θάνατοι από αλκοόλ αυξήθηκαν κατά 27% και έφτασαν τους 13 ανά 100.000 πληθυσμού.

Η άνοδος συνεχίστηκε το 2021, όταν καταγράφηκαν 52.000 θάνατοι, συγκριτικά με 39.000 το 2019.

Περισσότεροι θάνατοι καταγράφηκαν στην ηλικιακή ομάδα 55-64 ετών, αυξήθηκαν όμως δραματικά σε ορισμένες άλλες ομάδες. Στις γυναίκες 35 έως 44 ετών, η αύξηση έφτασε το 42%.

Στα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται θάνατοι από κίρρωση ήπατος, προβλήματα στο πάγκρεας, από δηλητηρίαση από αλκοόλ, από στερητικό σύνδρομο και ορισμένες άλλες ασθένειες.

Οι θάνατοι αυξάνονταν τα 20 χρόνια που προηγήθηκαν της πανδημίας, η αύξηση όμως δεν υπερέβαινε το 7%.

Η αύξηση του 2020 ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων 40 ετών, επισήμανε στο Associated Press η Μέριαν Σπένσερ, συντάκτρια της έκθεσης των CDC.

Οι θάνατοι από αλκοόλ είναι 2,4 φορές συχνότεροι μεταξύ των ανδρών, αυξήθηκαν όμως και στα δύο φύλα το 2020.

Σύμφωνα με τη μελέτη, έως και 1 στους 7 θανάτους Αμερικανών 20 έως 64 ετών συνδέεται με το αλκοόλ.

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ συνδέεται με κίρρωση και καρκίνο του ήπατος, υπέρταση, εγκεφαλικό επεισόδιο και εμφράγματα. Η κατανάλωση στη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να προκαλέσει αποβολή ή συγγενείς ανωμαλίες. Επιπλέον, το αλκοόλ εκτιμάται ότι παίζει ρόλο στο ένα τρίτο των σοβαρών πτώσεων μεταξύ ηλικιωμένων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.