ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Αστροφυσικός εξηγεί: Αυτή είναι η πιο πιθανή επιστημονική ερμηνεία για το Άστρο των Χριστουγέννων

«Οι πηγές μας για το συγκεκριμένο φαινόμενο δεν είναι πολλές»

Αστροφυσικός εξηγεί: Αυτή είναι η πιο πιθανή επιστημονική ερμηνεία για το Άστρο των Χριστουγέννων

Τι μπορεί εντέλει να ήταν το «Άστρο των Χριστουγέννων»; «Μπορεί να ήταν ένας διάττοντες αστέρας, μπορεί να ήταν ένας κομήτης, ένας αστέρας σουπερνόβα που είναι πολύ λαμπερός», απάντησε η αστροφυσικός Αναστασία Μεταλληνού, μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ.

Η ίδια εξήγησε ακόμη: «Σήμερα έχουμε μια παρουσίαση για τον Αστέρα των Χριστουγέννων, όπου θα αναλύσουμε και θα παρουσιάσουμε τις πιθανές περιπτώσεις των ουρανίων αντικειμένων, των ουρανίων φαινομένων που εμφανίστηκαν τότε στον ουρανό την εποχή της γέννησης του Ιησού, οπότε να δούμε ποιο ήταν το πιο πιθανό και η πιο σωστή ορθολογικά επιστημονική ερμηνεία (…)

Κάποια πράγματα τα γνωρίζουμε και μπορεί ο καθένας με εφαρμογές πια που είναι πάρα πολύ εύκολες να δει τον ουρανό της εποχής.

Βέβαια μπορεί να υπήρχαν και παρατηρήσεις οι οποίες δεν είναι καταγεγραμμένες, δεν γνωρίζουμε απολύτως, οπότε πρέπει να ανατρέχουμε σε πηγές που οι πηγές μας για το συγκεκριμένο φαινόμενο, για τον Αστέρα των Χριστουγέννων δεν είναι πολλές.

Δηλαδή δεν υπάρχουν τεκμήρια που να περιγράφουν τι ήταν αυτό το αντικείμενο. Οι περιγραφές που έχουμε από τα Ευαγγέλια είναι περιορισμένες και δεν είναι επιστημονικές (…)

Η προσέγγιση που θα κάνουμε είναι να πάρουμε όλες τις δυνατές περιπτώσεις.

Τι μπορεί να ήταν; Μπορεί να ήταν ένας διάττοντες αστέρας, μπορεί να ήταν ένας κομήτης, ένας αστέρας σουπερνόβα που είναι πολύ λαμπερός και όταν παρατηρείται στον ουρανό είναι κάτι εντυπωσιακό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπορεί να ήταν κάποιο σώμα του ηλιακού μας συστήματος, κάποιος πλανήτης, πιθανώς».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.