Αστροναύτης φωτογραφήθηκε από το έδαφος να κάνει εργασίες έξω από τον Διαστημικό Σταθμό!

Πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο

Αστροναύτης φωτογραφήθηκε από το έδαφος να κάνει εργασίες έξω από τον Διαστημικό Σταθμό!

O  Γερμανός αστροναύτης Ματίας Μάουερ βγήκε την Τετάρτη για εργασίες στο εξωτερικό του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) και ένας συμπατριώτης του τον απαθανάτιζε από τη Γη.

Ο αστροφωτογράφος Σεμπάστιαν Βόλτμερ βρισκόταν στη γενέτειρα του Μάουερ, στο Σανκτ Βέντελ της Γερμανίας, όταν έστρεψε το τηλεσκόπιό του στον ουρανό και κατέγραψε τον διαστημικό περίπατο.

Ο Μάουερ, αστροναύτης της ευρωπαϊκής διαστημικής υπηρεσίας ESA, παρέμεινε για επτά ώρες έξω από τον ISS μαζί με τον συνάδελφό του της NASA Ράτζα Τσάρι.

Στην πρώτη φωτογραφία που ανάρτησε ο αστροφωτογράφος στο Twitter, ο συμπατριώτης του διακρίνεται ως φωτεινή κουκκίδα.

«Χαιρετισμούς από τη γενέτειρα του Ματίας Μάουερ –ήταν πολύ συναρπαστικό» έγραψε ο Βόλτμερ στην ανάρτησή του.

Ο έτερος αστροναύτης Ράτζα Τσάρι διακρίνεται κι αυτός σε επόμενη φωτογραφία που πόσταρε ο Βόλτμερ, την οποία εξέτασε προσεκτικά με τη βοήθεια του φωτογράφου Φίλιπ Σμιθ.

«Νιώθω ότι τράβηξα τη φωτογραφία της ζωής μου» έγραψε ο Βόλμερ στο SpaceWeather.com που αναπαρήγαγε τις εικόνες.

«Πρόκειται πιθανότατα για την πρώτη εικόνα που τραβήχτηκε από το έδαφος και δείχνει ταυτόχρονα δύο αστροναύτες σε διαστημικό περίπατο έξω από τον ISS» εκτίμησε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως ανέφερε αργότερα στο Space.com, οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από πλανητική κάμερα ASI290 συνδεδεμένη σε τηλεσκόπιο Celestron 11 ιντσών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.