ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτό το γνώριζες; – Πόσα χρόνια υπάρχει ο πλανήτης Γη;

Ο πλανήτης μας στην αρχή αποτελούνταν αρχικά από μια παράκτια αμμώδη έκταση

Αυτό το γνώριζες; – Πόσα χρόνια υπάρχει ο πλανήτης Γη;

Η Γη, όπως θα έχετε ήδη ακουστά, είναι ο τρίτος πιο κοντινός Πλανήτης στον Ήλιο, ο πιο πυκνός και ο πέμπτος μεγαλύτερος σε μάζα στο Ηλιακό Σύστημα.

Ειδικότερα, είναι ο μεγαλύτερος ανάμεσα στους γήινους πλανήτες, δηλαδή τους πλανήτες με στερεό φλοιό (Άρης, Αφροδίτη, Ερμής). 

Μάλιστα, στην αρχή αποτελούνταν αρχικά από μια παράκτια αμμώδη έκταση.

Κατόπιν η άμμος μετατράπηκε σε μικροβιακά στρώματα (αποτελούμενα κυρίως από κυανοβακτήρια, γνωστά και ως γαλαζοπράσινα φύκια) και στη συνέχεια σε βράχια διατηρώντας τα μικροβιακά ορυκτά μέσα στο πέτρωμα.

Μέχρι πρότινος γνωρίζαμε ότι ο πλανήτης μας έχει ηλικία 2,9 δισεκατομμυρίων χρόνων. Τουλάχιστον αυτό αποδείκνυαν τα πιο παλιά ιζηματογενή πετρώματα που βρέθηκαν στην Αφρική.

Ωστόσο Αμερικανοί επιστήμονες από το Old Dominion University της Βιρτζίνια έμειναν έκπληκτοι όταν βρέθηκαν στην περιοχή Pilbara της Δυτικής Αυστραλίας, όπου – ψάχνοντας για πρώιμα ίχνη ζωής – ανακάλυψαν πετρώματα που χρονολογούνται στα 3,5 δις χρόνια!

Έτσι η ηλικία του πλανήτη ανέβηκε κατά 0,6 δις χρόνια!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φυσικές ενδείξεις για προγενέστερη ζωή συμπεριλαμβάνουν γραφίτη, μια ουσία παραγόμενη από ζωή, που βρέθηκε σε ιζηματογενή πετρώματα στην νοτιοδυτική Γροιλανδία, καθώς και «υπολείμματα βιοτικών υλικών» που βρέθηκαν σε βράχους ηλικίας 4,1 δισεκατομμυρίων ετών στην Δυτική Αυστραλία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.