NASA: Στο «φως» εντυπωσιακή φωτογραφία του πλανήτη Δία από το Juno (φωτό)

NASA: Στο «φως» εντυπωσιακή φωτογραφία του πλανήτη Δία από το Juno (φωτό)

Γνωρίζουμε ότι ο Δίας είναι ένας αέριος γίγαντας πλανήτης, μία φυσική ασπίδα για τη Γη μας και ότι στην ατμόσφαιρά του δημιουργούνται καταιγίδες και κυκλώνες που ξεπερνούν σε μέγεθος τον πλανήτη μας. Κάθε φορά, όμως, που αντικρίζουμε την εικόνα του, μένουμε έκπληκτοι.

Το June έστειλε στις 3 Νοεμβρίου μία εκπληκτική φωτογραφία από το νότιο ημισφαίριο του πλανήτη Δία. Μία εικόνα που ανέλυσαν στη NASA και την έδωσαν στη δημοσιότητα, παρουσιάζοντας έναν αρκετά μεγάλο αριθμό υπερκυκλόνων και υπερκαιταιγίδων, με χρωματισμούς και μέγεθος που προκαλούν τις ανθρώπινες αισθήσεις.

Τη στιγμή που το Juno τράβηξε τη φωτογραφία αυτή, ταξίδευε με ταχύτητα 137.000 χιλιομέτρων την ώρα. Λίγη ώρα αργότερα, επηρεασμένο από τη βαρύτητα του Δία, το Juno ανέπτυξε ταχύτητα 209.000 χιλιόμετρα την ώρα.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από απόσταση 104.600 χιλιομέτρων από τον πλανήτη Δία και είναι μία από τις πλέον καθαρές. Οι διάφορες ζώνες και η παγωμένη μεγάλη λευκή ζώνη, που περιβάλλει τον νότιο πόλο του πλανήτη, είναι εκπληκτικά ευδιάκριτες, προσφέροντας στον απλό πολίτη την ευκαιρία να θαυμάσει την ομορφιά του ηλιακού μας συστήματος και στους επιστήμονες να μελετήσουν περαιτέρω τον αέρινο γίγαντα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.