ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αστεροειδής με μέγεθος έξι γηπέδων ποδοσφαίρου πέρασε σήμερα το πρωί δίπλα από τη Γη (βίντεο)

Αστεροειδής με μέγεθος έξι γηπέδων ποδοσφαίρου πέρασε σήμερα το πρωί δίπλα από τη Γη (βίντεο)

Το πρωί της Κυριακής, πέρασε δίπλα από τη Γη, ένας αστεροειδής ο οποίος εκτιμάται ότι έχει το μέγεθος έξι γηπέδων ποδοσφαίρου. Μάλιστα, οι επιστήμονες που είχαν μελετήσει την πορεία του είχαν δηλώσει εξαρχής ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη NASA, ο αστεροειδής 2002 NN4 πέρασε δίπλα από τη Γη το πρωί της Κυριακής στις 06:20 π.μ. (ώρα Ελλάδας).

Με εκτιμώμενη διάμετρο έως 1.870 πόδια (περίπου 569 μέτρα), ο αστεροειδής σίγουρα είναι μεγάλος, όμως στην πορεία που ακολουθεί απείχε περίπου 3,2 εκατ. μίλια μακριά από τον πλανήτη μας, (13 φορές πιο μακριά από το φεγγάρι).

Τον περασμένο Αύγουστο, ένας αστεροειδής που πέρασε από τη Γη εκτιμάται ότι είχε περίπου το ίδιο μέγεθος με τον 2002 NN4. Οι ειδικοί την εποχή εκείνη τον κατέταξαν στους αστεροειδείς μετρίου μεγέθους.

https://twitter.com/AsteroidWatch/status/1268908251514580993

Ο μεγαλύτερος γνωστός αστεροειδής που περιστρέφεται σε τροχιά γύρω από τον ήλιο έχει μήκος 33 χλμ, δήλωσε ο Lindley Johnson του Γραφείου Συντονισμού Πλανητικής Άμυνας της NASA. Η πιθανότητα ενός αστεροειδούς να συγκρουστεί με τη Γη είναι πολύ μικρή – συμβαίνει μία φορά κάθε δύο ή τρεις αιώνες, πρόσθεσε ο Johnson.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 2013, ένας μετεωρίτης διαμέτρου 16 μέτρων μπήκε στην ατμόσφαιρα της Γης και κατέληξε στη Ρωσία. Κατά την έκρηξη που προκλήθηκε από τη σύγκρουση του στο έδαφος, τραυματίστηκαν περισσότερο από 1.000 άνθρωποι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.