ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η λύση είναι μία: Τα συρματόσχοινα θα μας προστατεύσουν από έναν γιγάντιο αστεροειδή

Η λύση είναι μία: Τα συρματόσχοινα θα μας προστατεύσουν από έναν γιγάντιο αστεροειδή

Ομάδα ερευνητών, μέσω ενός προσομοιωτή «απέδειξαν» πως μπορεί να αποφευχθεί η πτώση ενός γιγάντιου αστεροειδούς στον πλανήτη μας, κάτι που ενδεχόμενος να σήμανε μέχρι και τον αφανισμό μας.

Τη λύση για να μην έχει το ανθρώπινο είδος το τέλος των δεινοσαύρων πιστεύουν ότι βρήκαν ερευνητές του πανεπιστημίου της Κεντρικής Φλόριντα των ΗΠΑ. Στην έρευνα που δημοσίευσαν στο «Springer» αποκαλύπτουν ότι μπορεί να αποφευχθεί η πτώση ενός τεράστιου αστεροειδούς στη Γη, αν τον δέσουν με συρματόσχοινα με έναν από τους μικρότερους αστεροειδής που τον «συνοδεύουν».

Μάλιστα, οι ερευνητές, όχι μόνο επέλεξαν τον αστεροειδή που θεωρείται ο πιο επικίνδυνος να βρεθεί σε τροχιά σύγκρουσης με τον πλανήτη μας, αλλά εφάρμοσαν και με επιτυχία την τεχνική σε προσομοιώσεις που «έτρεξαν» σε υπολογιστές.

Πρόκειται για τον αστεροειδή Μπενού (Bennu) με διάμετρο 492 μέτρα, ο οποίος, σύμφωνα με τους αστρονόμους, μπορεί να βρεθεί σε τροχιά σύγκρουσης με τον πλανήτη μας το 2060.

Η προσομοίωση προέβλεπε ότι στις 28 Οκτωβρίου του 2035 θα εκτοξεύσουμε ένα διαστημόπλοιο που θα είναι φορτωμένο με τεράστια συρματόσχοινα. Η ημερομηνία έχει επιλεγεί ώστε να φτάσει εγκαίρως στον Μπενού πριν αυτός πλησιάσει πάρα πολύ τη Γη.

​Οι αστροναύτες που θα επιβαίνουν στο διαστημόπλοιο, θα δέσουν τη μια άκρη των συρματόσχοινων γύρω από έναν κοντινό και μικρότερο αστεροειδή και, στη συνέχεια, το διαστημόπλοιο θα προσεγγίσει τον Μπενού, για να τον δέσει με την άλλη άκρη του!

Αλλαγή τροχιάς λόγω διαφορετικού κέντρου βάρους

Όταν ο μεγάλος και ο μικρός αστεροειδής συνδεθούν με τα συρματόσχοινα, θα αρχίσουν να κινούνται σαν ένα ενιαίο ουράνιο σώμα. Ωστόσο, το κέντρο βάρους αυτού του ενιαίου ουράνιου σώματος θα είναι διαφορετικό από αυτό του Μπενού και, κατά συνέπεια, θα αλλάξει η τροχιά του!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άψογα! Πότε θα βγει η… ταινία;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.