ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

NASA: Ανακάλυψαν μυστηριώδες «κρυφό» μήνυμα στο αλεξίπτωτο του Perseverance που προσγειώθηκε στον Άρη (φωτό)

NASA: Ανακάλυψαν μυστηριώδες «κρυφό» μήνυμα στο αλεξίπτωτο του Perseverance που προσγειώθηκε στον Άρη (φωτό)

Ένα κρυφό μήνυμα στο αλεξίπτωτο, το οποίο βοήθησε το διαστημικό όχημα της NASA «Perseverance», ανακάλυψαν τα «λαγωνικά» του Διαδικτύου.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτή, το κόκκινο και λευκό μοτίβο στο ύφασμα του αλεξίπτωτου κρύβει ένα μήνυμα προς την ανθρωπότητα.

Αυτό μάλιστα δεν είναι άλλο από το «Τολμήστε μεγαλεπήβολα πράγματα». Και αν δικαιολογημένα αναρωτιέστε πού στο καλό είναι γραμμένο και δεν το βλέπετε, η απάντηση είναι πολύ απλή και προφανής! Πώς θα ήταν κρυμμένο αν το έβλεπαν όλοι;

​Η φράση, σύμφωνα με τους χρήστες του Reddit, αποκωδικοποιήθηκε μέσω δυαδικού κώδικα υπολογιστή που μετέτρεψε το μοτίβο σε γράμματα, καθώς θεωρήθηκε ύποπτη (και σκόπιμη) η εναλλαγή του κόκκινου και λευκού χρώματος με αυτόν τον «περίεργο» τρόπο.

Το κόκκινο φέρεται να αντιπροσωπεύσει τον αριθμό «1», το λευκό το «0», ενώ κάθε ένας από τους ομόκεντρους δακτυλίους στο σχέδιο του αλεξίπτωτου μία από τις λέξεις.

Την ίδια ώρα, τα μηδενικά και οι άσοι χωρίζονται με τη σειρά τους σε «κομμάτια» των 10 χαρακτήρων και από αυτό, προσθέτοντας το «64», δίνει τον κώδικα ASCII του υπολογιστή που αντιπροσωπεύει ένα γράμμα. Για παράδειγμα, επτά άσπρες ρίγες, μια κόκκινη και έπειτα δύο άλλες άσπρες αντιπροσωπεύουν το 0000000100, τον δυαδικό κώδικα για το «4». Προσθέτοντας το 64 σου δίνει το 68, το οποίο είναι ο «ASCII» για το γράμμα «D».

Το σχέδιο στο εξωτερικό άκρο του αλεξίπτωτο πιστεύεται επίσης ότι αντιπροσωπεύει επίσης τον κωδικό γεωγραφικής τοποθεσίας του εργαστηρίου «Jet Propulsion» στον Άρη: 34 ° 11’58 “N 118 ° 10’31” W.

Το κωδικοποιημένο μήνυμα φέρεται να προέρχεται από μια ομιλία του 1899 του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Θεόδωρου Ρούσβελτ, ο οποίος είχε πει: «Είναι πολύ καλύτερα να τολμήσουμε μεγαλεπήβολα πράγματα, να κερδίσουμε ένδοξους θριάμβους, ακόμα και αν αποτύχουμε, από το να είμαστε φτωχά “πνεύματα” που ούτε απολαμβάνουν πολύ, ούτε υποφέρουν πολύ, επειδή ζουν στο γκρίζο λυκόφως που δεν γνωρίζει ούτε τη νίκη, ούτε την ήττα».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το μοτίβο είναι ειδικά επιλεγμένο από τη Nasa, καθώς έχει επιστημονικό σκοπό: επιτρέπει στους υπεύθυνους της αποστολής να βλέπουν τη γωνία του αλεξίπτωτου και αν αυτό έχει ανοίξει κανονικά κατά τη διάρκεια της προσγείωσης.

«Μερικές φορές αφήνουμε μηνύματα με τη δουλειά μας για να τα βρουν άλλοι. Σας προσκαλούμε λοιπόν να κάνετε μια προσπάθεια και να δείξετε τη δουλειά σας», ανέφερε ωστόσο με νόημα άνθρωπος της NASA…

Επίσης δεν είναι η πρώτη φορά που η Nasa έχει συνδέσει μια φράση με αποστολή στον Άρη. Το 2013 δημοσίευσε ένα βίντεο της αποστολής «Curiosity rover» με τίτλο «Τόλμα μεγάλα πράγματα», ενώ η τωρινή φράση «Dare mighty things» έχει επίσης χρησιμοποιήσει σε tweets για την επιτυχή προσγείωση του Perseverance…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.