ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

SpaceX: Την πρώτη επιτυχή προσεδάφιση του πραγματοποίησε το πρωτότυπο του πυραύλου-φορέα Starship

SpaceX: Την πρώτη επιτυχή προσεδάφιση του πραγματοποίησε το πρωτότυπο του πυραύλου-φορέα Starship

Το πρωτότυπο του πυραύλου-φορέα Starship της SpaceX του Έλον Μασκ πραγματοποίησε την Τετάρτη 5 Μαΐου στα νότια του Τέξας των ΗΠΑ, την πρώτη επιτυχή προσεδάφιση του, στη διάρκεια της τελευταίας δοκιμαστικής πτήσης του οχήματος εκτόξευσης επόμενης γενιάς.

Της επιτυχούς αυτής προσπάθειας, προηγήθηκαν τέσσερις ανεπιτυχείς προσπάθειες προσεδάφισης, που εξελίχθηκαν σε εκρήξεις. Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη για την ιδιωτική εταιρία πυραυλικών εκτοξεύσεων του δισεκατομμυριούχου γκουρού της τεχνολογίας Έλον Μασκ, στην προσπάθεια ανάπτυξης ενός διαστημικού οχήματος πολλαπλών εκτοξεύσεων, για τη μεταφορά αστροναυτών, αλλά και μεγάλων φορτίων στο φεγγάρι, αλλά και στον πλανήτη Άρη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το διαστημόπλοιο SN15 εκτοξεύτηκε από το πεδίο εκτοξεύσεων του SpaceX στην Μπόκα Τσίκα του Τέξας, φτάνοντας στο μέγιστο προγραμματισμένο ύψος πτήσης των 10 χιλιομέτρων, ενώ στη συνέχεια, αιωρήθηκε στιγμιαία, πριν λάβει πορεία καθόδου, υπό στοιχεία αεροδυναμικού ελέγχου για την τελική προσεδάφισή του στη γη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.