Α.Νικολάου: Αυτή είναι η Ελληνίδα επιστήμονας που βρίσκεται στους 15 «πρωταθλητές» του ESA

Μετά από εξέταση χιλιάδων «προφίλ»

Α.Νικολάου: Αυτή είναι η Ελληνίδα επιστήμονας που βρίσκεται στους 15 «πρωταθλητές» του ESA

Μια Ελληνίδα επιστήμονας, η δρ Αθανασία Νικολάου, περιλαμβάνεται στους 15 «πρωταθλητές» (ESA Champions) που επέλεξε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος, επειδή το 2021 διακρίθηκαν για το πάθος και το επικοινωνιακό ταλέντο με τα οποία προώθησαν την υπόθεση του διαστήματος στην Ευρώπη.

Μετά από εξέταση χιλιάδων «προφίλ», μια επιτροπή της ESA επέλεξε να επιβραβεύσει μια ομάδα ανθρώπων από το προσωπικό του Οργανισμού αλλά και πέραν αυτού, που προώθησαν τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος στο ευρύ κοινό. Τα βραβεία (πρώτο, δεύτερο, τρίτο) δόθηκαν για πέντε κατηγορίες: Καλλιτεχνικό έργο, Βίντεο, Εκπαίδευση, Αφήγηση και Δημόσιες Ομιλίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Αθανασία Νικολάου πήρε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία της Εκπαίδευσης. Έχει σπουδάσει φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει κάνει μεταπτυχιακά στην επιστήμη του κλίματος και έχει πάρει διδακτορικό στην πλανητική επιστήμη. Έχει εργαστεί ως ερευνήτρια στην ESA στην Ολλανδία, στη Γερμανία και στην Ιταλία, με την έρευνα της να εστιάζεται στην εξέλιξη των πλανητών και στις κλιματικές διαδικασίες στη Γη και στους εξωπλανήτες. Είναι συνιδρύτρια της μη κυβερνητικής οργάνωσης Lecturers Without Borders (LeWiBo).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.