ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η NASA καταδικάζει τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά θέλει να συνεργάζεται με τη Ρωσία

Φόβοι των Αμερικανών να μην σταματήσουν οι Ρώσοι την συνεργασία

Η NASA καταδικάζει τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά θέλει να συνεργάζεται με τη Ρωσία

Ο επικεφαλής της NASA Μπιλ Νέλσον καταδίκασε μεν την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά είπε ότι αναμένει πως οι Ρώσοι και οι Αμερικανοί θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η αμερικανορωσική διαστημική συνεργασία τέθηκε εν αμφιβόλω τον Φεβρουάριο του 2022.

Ο Γιούρι Μπορίσοφ, ο γενικός διευθυντής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, αιφνιδίασε τη NASA ανακοινώνοντας πέρυσι τον Ιούλιο ότι η Μόσχα σκόπευε να σταματήσει τη συνεργασία της στον διαστημικό σταθμό «μετά το 2024». Μία ημέρα αργότερα η NASA είπε ότι η Roscosmos θέλει να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία.

Ο Νέλσον, που βρίσκεται στην Οτάβα για να παρουσιάσει τη διαστημική αποστολή Artemis II, στην οποία μετέχει και ένας Καναδός αστροναύτης, υπενθύμισε ότι ΗΠΑ και ΕΣΣΔ συνεργάζονταν στο διάστημα ακόμη και την εποχή του Ψυχρού Πολέμου και αναμένει ότι αυτή η συνεργασία με τη Μόσχα θα συνεχιστεί παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

 «Διαφωνούμε πλήρως» με τον πόλεμο του Πούτιν που «σφάζει ανθρώπους και εισβάλει σε μια αυτόνομη, κυρίαρχη χώρα», είπε ο Νέλσον σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters. Όμως «η συνεργασία στον ISS συνεχίζεται με επαγγελματικό τρόπο μεταξύ αστροναυτών και κοσμοναυτών, χωρίς εμπόδια. Και αναμένω ότι θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της δεκαετίας», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ISS τέθηκε σε τροχιά το 1998 και λειτουργεί συνεχώς από τον Νοέμβριο του 2000, στο πλαίσιο μιας συνεργασίας μεταξύ των ΗΠΑ, της Ρωσίας, του Καναδά, της Ιαπωνίας και έντεκα ευρωπαϊκών χωρών. Η NASA σχεδιάζει να τον παροπλίσει τον Ιανουάριο του 2031.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.