ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Σελήνη στην πρώτη της λεπτομερή αποτύπωση – Μια εκπληκτική φωτογραφία

Η φωτογραφία είναι μια λεπτομερής αποτύπωση της υφής και του χρώματος

Η Σελήνη στην πρώτη της λεπτομερή αποτύπωση – Μια εκπληκτική φωτογραφία

Η εκθαμβωτική φωτογραφία της Σελήνης δημιούργησαν από 250.000 πλάνα οι Αμερικανοί αστροφωτογράφοι, Andrew McCarthy και Connor Matherne.

Συνδυάζοντας τις δεξιότητές τους, η φωτογραφία είναι μια λεπτομερής αποτύπωση της υφής και του χρώματος του μοναδικού φυσικού δορυφόρου της Γης.

Λεπτομερής φωτογραφία της Σελήνης

Συναντήθηκαν πριν από αρκετά χρόνια στο Reddit και μοιράστηκαν την αγάπη τους για την αστροφωτογραφία. Προσφάτως, επί εννιά μήνες, εργάστηκαν ακούραστα για να προσφέρουν στο κοινό μια νέα θέα της Σελήνης. Ο McCarthy, που ειδικεύεται στη λεπτομέρεια, αφιέρωσε ένα βράδυ τραβώντας 200.000 πλάνα της Σελήνης από την Αριζόνα. Ο Matherne, ο οποίος ειδικεύεται στο χρώμα, τράβηξε άλλα 50.000 πλάνα από τη Λουιζιάνα. Στη συνέχεια, συνεργάστηκαν στενά για να συγκροτήσουν τη φωτογραφία, δίνοντας στο πρότζεκτ την επωνυμία «The Hunt for Artemis».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

A post shared by Andrew McCarthy (@cosmic_background)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


«Ένα πράγμα στο οποίο πρακτικά πειραματιστήκαμε ήταν διαφορετικές μέθοδοι για να αιχμαλωτίσουμε το χρώμα και να δούμε ποια είχε ως αποτέλεσμα μια καλύτερη φωτογραφία, οπότε στην πράξη καταλήξαμε σε δύο έγχρωμες φωτογραφίες. Ωστόσο, η μία ήταν σαφώς καλύτερη από την άλλη άρα αυτή ήταν που καταλήξαμε να χρησιμοποιούμε και θα συνεχίσουμε να τη χρησιμοποιούμε στο μέλλον» είπε, μιλώντας στο My Modern Met, ο Matherne. «Το χρώμα σε αυτή τη φωτογραφία είναι αληθινό, αλλά παρουσιάζεται πιο κορεσμένο, άρα εύκολα το βλέπει το μάτι μας», πρόσθεσε ο McCarthy.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.