ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτές είναι οι δέκα παράξενες πληροφορίες που δεν γνωρίζετε για το διάστημα!

Πράγματα που έχουν ενδιαφέρον και ίσως δεν γνωρίζατε

Αυτές είναι οι δέκα παράξενες πληροφορίες που δεν γνωρίζετε για το διάστημα!

Τα πράγματα που δεν γνωρίζουμε για το αχανές διάστημα είναι σίγουρα πολλά. Μάθετε 10 πληροφορίες για το σύμπαν και τους πλανήτες που έχουν ενδιαφέρον και ίσως δεν γνωρίζατε.

  • Ο Γαλαξίας μας μυρίζει σαν ρούμι, μούρα και αλκοόλ! Σύμφωνα με σχετική επιστημονική έρευνα του 2009 στο κέντρο του Milky Way ανακάλυψαν μία χημική ουσία γνωστή ως μυρμηκικός αιθυλεστέρας που μυρίζει σαν μούρα και ρούμι ενώ ανακάλυψαν επίσης ότι περιλαμβάνει τόση πολλή αιθανόλη που θα μπορούσε να εφοδιάζει κάθε κάθε άνθρωπο στον πλανήτη με 300.000 μπίρες την ημέρα για τα επόμενα δισεκατομμύρια χρόνια!
  • Το σεξ στο διάστημα θα ήταν αδύνατο, μη πρακτικό και μια γενικά κακή ιδέα.
  • Οι αστροναύτες δεν μπορούν να ρευτούν! Λόγω της πολύ μικρής βαρύτητας, τα αέρια του στομάχου δεν μπορούν να διαχωριστούν από τα υγρά.
  • Στο σύμπαν επικρατεί η απόλυτη ησυχία, αφού δεν υπάρχει αέρας για να μεταφέρει τον ήχο.
  • Από τα 20 εκατομμύρια ορατών αστεροειδών, τα 1-2 εκατ. αστεροειδών καταλήγουν καθημερινά στην Γη.
  • Ο Κρόνος είναι τόσο αραιός, που θα μπορούσε να επιπλεύσει στην επιφάνεια της θάλασσας! Για την ακρίβεια, είναι ο μόνος πλανήτης του Ηλιακού Συστήματος που η μέση πυκνότητά του είναι μικρότερη από την πυκνότητα του νερού.
  • Στον Ερμή μια μέρα διαρκεί δύο χρόνια Γης.
  • Θα μπορούσατε να επιβιώσετε για μερικά λεπτά χωρίς στολή στο διάστημα.
  • Οι εκρήξεις ακτίνων γάμμα μπορούν να απελευθερώσουν περισσότερη ενέργεια σε 10 δευτερόλεπτα από ό,τι ο Ήλιος μας σε όλη του τη ζωή.
  • Ο Ποσειδώνας έχει ολοκληρώσει μόνο μία τροχιά γύρω από τον Ήλιο από τότε που ανακαλύφθηκε.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.