ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών ο κυβερνήτης του Apollo 9 (φωτο)

Ο ΜακΝτίβιτ ηγήθηκε της διαστημικής αποστολής Apollo 9 τον Μάρτιο του 1969

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών ο κυβερνήτης του Apollo 9 (φωτο)

Ο αστροναύτης Τζέιμς ΜακΝτίβιτ, ο κυβερνήτης του Apollo 9, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 93 ετών, γαλήνιος στο κρεβάτι του, την ώρα που κοιμόταν.

Πέρασαν 57 χρόνια από την ημέρα εκείνη που έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία, που έβγαλε την εμβληματική φωτογραφία του συναδέλφου του Εντ Γουάιτ, ο οποίος ήταν ο πρώτος που «περπάτησε» στο αχανές Διάστημα.

Ο ΜακΝτίβιτ ηγήθηκε της διαστημικής αποστολής Apollo 9 τον Μάρτιο του 1969., ενώ υπήρξε κυβερνήτης και της αποστολής Gemini 4, τον Μάρτιο του 1965, όταν ο άνθρωπος περπάτησε για πρώτη φορά στο Διάστημα.

Ήταν ένας από τους υποψήφιους να περπατήσει στο Φεγγάρι, ενώ ανέλαβε τη διεύθυνση πέντε διαστημικών αποστολών από το ΚΕΠΙΧ της NASA, μετά τη μνημειώδη αποστολή του Apollo 11 στον φυσικό δορυφόρο της Γης.

Ο ΜακΝτίβιτ «έφυγε» την Πέμπτη στο σπίτι του στην Τουσόν της Αριζόνας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η NASA. Διάστημα Apollo 9

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Τζέιμς ΜακΝτίβιτ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.