ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Εξερράγη κομήτης τρεις φορές μεγαλύτερος από το Έβερεστ – Κατευθύνεται προς τη Γη (φώτο)

Η έκρηξη σημειώθηκε στον γνωστό κρυοηφαιστειακό κομήτη «12P/Pons-Brooks»

Εξερράγη κομήτης τρεις φορές μεγαλύτερος από το Έβερεστ – Κατευθύνεται προς τη Γη (φώτο)

Στις 5 Οκτωβρίου, εξερράγη ένας κομήτης τρεις φορές μεγαλύτερος από το Έβερεστ, με αποτέλεσμα να πάρει μια «διαβολική» μορφή με δύο κέρατα, και να στρέφεται προς τη Γη.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τους επιστήμονες, η έκρηξη σημειώθηκε στον γνωστό κρυοηφαιστειακό κομήτη «12P/Pons-Brooks», ο οποίος έχει κολοσσιαία διάμετρο περίπου 30 χιλιομέτρων, σχεδόν δηλαδή το μέγεθος μιας μικρής πόλης.

Η Βρετανική Αστρονομική Ένωση, η οποία παρακολουθεί στενά τον 12P, κατέγραψε την έκρηξη μέσω του φωτός που αντανακλάται από το νέφος αερίου που περιβάλλει το κέντρο του.

Ένας διαστημικός Βελζεβούλ

Οι εκρήξεις που σημειώνονται στον κρυοηφαιστειακό κομήτη έχουν δημιουργήσει και μια αποκαλυπτική εικόνα, καθώς φαίνεται σαν να έχει δύο «κέρατα», όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της New York Post.

Πρόκειται για την αποβολή υλικού λόγω των εκρήξεων που έχει δώσει αυτή την μορφή, με αποτέλεσμα πολλοί να κάνουν λόγο για έναν «διαστημικό σατανά». Άλλοι συγκρίνουν τις εικόνες με το διαστημόπλοιο Millennium Falcon από το Star Wars.

Ο κομήτης αναμένεται να είναι ορατός από τη Γη τον Απρίλιο του 2024, ενώ οι ειδικοί εκτιμούν πως δεν χρειάζεται να προετοιμαστούμε για μια σύγκρουση.

Ο κομήτης που περιφέρεται γύρω από τον ήλιο δεν θα πλησιάσει τη Γη αλλά δεν έχει τροχιά σύγκρουσης. Αντίθετα αναμένεται να συνεχίσει την περιοδεία του στο ηλιακό σύστημα και ενδεχομένως να επιστρέψει το 2095.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο 12P ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά από τον Jean-Louis Pons στις 12 Ιουλίου 1812, φέρεται να είναι ένας από τους 20 γνωστούς κομήτες με ενεργά ηφαίστεια πάγου. Αυτή είναι η δεύτερη έκρηξη του από τις 20 Ιουλίου, όταν η διαστρική χιονόμπαλα εξερράγη για πρώτη φορά μετά από 69 χρόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.