ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Ετοιμάστε… βαλίτσες»: Η NASA ετοιμάζει το πρώτο… «ενοικιαζόμενο σπίτι» στη Σελήνη!

Το σχέδιο προβλέπει την εκτόξευση ενός γιγάντιου τρισδιάστατου εκτυπωτή και τη χρήση σεληνιακού μπετόν

«Ετοιμάστε… βαλίτσες»: Η NASA ετοιμάζει το πρώτο… «ενοικιαζόμενο σπίτι» στη Σελήνη!

Μπορεί να φαντάζει ως ένα μακρινό όνειρο, ωστόσο η NASA αποκάλυψε ότι ανέθεσε σε μια κατασκευαστική εταιρία να «χτίσει», ένα… «ενοικιαζόμενο σπίτι» στη Σελήνη μέχρι το 2040, το οποίο δεν θα είναι μόνο για τους αστροναύτες αλλά και για τους πολίτες λάτρεις του διαστήματος.

Το σχέδιο προβλέπει την εκτόξευση ενός γιγάντιου τρισδιάστατου εκτυπωτή στη Σελήνη και τη χρήση σεληνιακού μπετόν από πέτρες, θραύσματα ορυκτών και σκόνη.

Η NASA συνεργάζεται επίσης και με πανεπιστήμια και ιδιωτικές εταιρείες για την κατασκευή επίπλων για το… σεληνιακό «σπίτι».

Τα σχέδια βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο, με διαθέσιμα μόνο renders από το 2022 που δίνουν μια εικόνα για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει το… «σπίτι», ιδέα που μπορεί να αλλάξει μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Ο 71χρονος, Ρέιμοντ Κλίντον, αναπληρωτής διευθυντής του γραφείου επιστήμης και τεχνολογίας στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Marshall της NASA, δήλωσε στους New York Times ότι η δημιουργία αυτού του «σπιτιού» δεν αποσκοπεί να γίνει μόνιμη κατοικία αλλά ελπίζει για τις μελλοντικές γενιές.

Η NASA θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσει βάσεις προσγείωσης για τους πυραύλους που θα μεταφέρουν τον τρισδιάστατο εκτυπωτή στη σεληνιακή επιφάνεια.

Αυτά τα «μαξιλάρια» θα είναι μακριά από τους βιότοπους για να μετριάσουν τη σκόνη που εκτοξεύεται κατά την προσγείωση και την απογείωση.

Ο Jason Ballard, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ICON, δήλωσε: «Για να αλλάξουμε το παράδειγμα της εξερεύνησης του διαστήματος από το “εκεί και πίσω” στο “εκεί για να μείνουμε”, θα χρειαστούμε ισχυρά, ανθεκτικά και ευρέως ικανά συστήματα που θα μπορούν να χρησιμοποιούν τους τοπικούς πόρους της Σελήνης και άλλων πλανητικών σωμάτων».

Η ICON σχεδιάζει να δοκιμάσει τον εκτυπωτή της στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Marshall της NASA τον ερχόμενο Φεβρουάριο για να δει πώς αντιμετωπίζει τις συνθήκες κενού και τα επίπεδα ακτινοβολίας του διαστήματος.

Αλλά όλα θα εξαρτηθούν από το πότε η NASA θα στήσει τα πέλματα προσγείωσης στη Σελήνη.

Η NASA πρόκειται να εκτοξεύσει τη δεύτερη φάση της αποστολής Artemis το 2024, η οποία θα στείλει αστροναύτες γύρω από τη Σελήνη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη συνέχεια, είτε το 2025 είτε το 2026, η διαστημική υπηρεσία θα μεταφέρει για ακόμα μια φορά ανθρώπους στη Σελήνη με την αποστολή Artemis 3.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.