ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η NASA έστειλε μήνυμα μήνυμα με λέιζερ από 10 εκατ. μίλια μακριά μέσα σε μόλις 50 δευτερόλεπτα

Μια εξέλιξη που φέρνει επανάσταση στις επικοινωνίες

Η NASA έστειλε μήνυμα μήνυμα με λέιζερ από 10 εκατ. μίλια μακριά μέσα σε μόλις 50 δευτερόλεπτα

Η NASA παρουσίασε ένα σημαντικό μέσο τεχνολογίας, το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει να επεκτείνουμε τον Παγκόσμιο Ιστό σε όλο τον γαλαξία, καθώς έστειλε ένα μήνυμα με ακτινοβολία λέιζερ από 10 εκατομμύρια μίλια μακριά.

Η Εθνική Υπηρεσία Αεροναυπηγικής και Διαστήματος κατάφερε να εκπέμψει ακτινοβολία λέιζερ από την τεράστια έκταση του διαστήματος στη Νότια Καλιφόρνια, σε ένα ιστορικό γεγονός την περασμένη εβδομάδα.

Το εγχείρημα αποτελεί επίσης ένα μεγάλο βήμα προς την αποστολή αστροναυτών στον Άρη. Το Deep Space Optical Communications (DSOC) της NASA, εκτόξευσε το υπέρυθρο λέιζερ – κωδικοποιημένο με δεδομένα για δοκιμή – 10 εκατομμύρια μίλια μακριά από τη Γη σε περίπου 50 δευτερόλεπτα.

Το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο Psyche της NASA , το οποίο εκτοξεύτηκε τον Οκτώβριο, βρίσκεται σε αποστολή να εξερευνήσει έναν κομήτη γεμάτο μέταλλα μεταξύ του Άρη και του Δία, στη ζώνη των αστεροειδών το 2028, αναφέρει η Daily Mail.

Το IFLScience ανέφερε ότι η NASA χρησιμοποίησε λέιζερ για να εκπέμψει δεδομένα από πέρα ​​από τη Σελήνη και πίσω στον μικρό μπλε πλανήτη μας, αλλάζοντας πιθανώς την επικοινωνία των διαστημικών σκαφών προς το καλύτερο. Η NASA πραγματοποίησε τη δοκιμή στις 14 Νοεμβρίου στο διαστημόπλοιο Psyche.

Το διαστημόπλοιο χρησιμοποιεί την πρώτη επίδειξη οπτικών επικοινωνιών του οργανισμού πέρα ​​από το σύστημα Γης-Σελήνης που ονομάζεται DSOC. Μπορεί να εκπέμπει δεδομένα χρησιμοποιώντας έναν πομποδέκτη λέιζερ πτήσης, έναν πομπό λέιζερ εδάφους και έναν δέκτη λέιζερ εδάφους.

Οι οπτικές επικοινωνίες έχουν χρησιμοποιηθεί για την αποστολή μηνυμάτων από την τροχιά της Γης στο παρελθόν, αλλά αυτή είναι η πιο μακρινή απόσταση μέχρι σήμερα από ακτίνες λέιζερ, σύμφωνα με τη NASA.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε μια δέσμη λέιζερ, η δέσμη των φωτονίων κινείται προς την ίδια κατεύθυνση στο ίδιο μήκος κύματος. Η επικοινωνία με λέιζερ μπορεί να μεταδώσει τεράστιες ποσότητες δεδομένων με πρωτοφανείς ταχύτητες, συσσωρεύοντας δεδομένα στις ταλαντώσεις αυτών των κυμάτων φωτός, κωδικοποιώντας ένα οπτικό σήμα που μπορεί να μεταφέρει μηνύματα σε έναν δέκτη μέσω υπέρυθρων (αόρατων για τον άνθρωπο) δέσμες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.