ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά!

Ινδία: Εκτοξεύει πύραυλο στον ανεξερεύνητο νότιο πόλο της Σελήνης (βίντεο)

Το σκάφος προσεδάφισης σύμφωνα με αξιωματούχους, θα φτάσει στις 23 με 24 Αυγούστου

Ινδία: Εκτοξεύει πύραυλο στον ανεξερεύνητο νότιο πόλο της Σελήνης (βίντεο)

Η Ινδία πρόκειται να εκτοξεύσει σήμερα έναν ακόμη πύραυλο για τη Σελήνη με την τρίτη της αποστολή στον δορυφόρο της Γης να αφορά αυτή την φορά την εξερεύνηση του νοτίου πόλου. 

Το σκάφος Chandrayaan-3 με έναν τροχιοδρόμο, ένα σκάφος προσεδάφισης και ένα ρόβερ αναμένεται να απογειωθεί το μεσημέρι της Παρασκευής από το διαστημικό κέντρο Sriharikota.

Το σκάφος προσεδάφισης, σύμφωνα με αξιωματούχους, θα φτάσει στη Σελήνη στις 23 με 24 Αυγούστου.

Το Chandrayaan-3, το τρίτο στο πρόγραμμα σεληνιακής εξερεύνησης της Ινδίας, θα βασιστεί στην τεχνογνωσία και την εμπειρία των δύο προηγούμενων αποστολών της στη Σελήνη.

Η νέα εκτόξευση έρχεται 13 χρόνια μετά την πρώτη αποστολή της χώρας στη Σελήνη το 2008, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε «η πρώτη και πιο λεπτομερής έρευνα για νερό στη σεληνιακή επιφάνεια» ενώ διαπιστώθηκε «ότι η Σελήνη έχει ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της ημέρας», σύμφωνα με τον διευθυντή του προγράμματος Chandrayaan-1, δήλωσε ο Mylswamy Annadurai.

Το Chandrayaan-2 το οποίο περιλάμβανε επίσης έναν τροχιοδρόμο, ένα σκάφος προσεδάφισης και ένα ρόβερ εκτοξεύτηκε τον Ιούλιο του 2019. Ο τροχιοδρόμος του συνεχίζει να κάνει κύκλους και να μελετά τη Σελήνη ακόμη και σήμερα, αλλά το σκάφος προσεδάφισης μαζί με το ρόβερ απέτυχε να κάνει ομαλή προσγείωση και συνετρίβη.

Ο επικεφαλής του Ινδικού Οργανισμού Διαστημικής Έρευνας δήλωσε ότι έχουν μελετήσει προσεκτικά τα δεδομένα από την τελευταία συντριβή και έχουν πραγματοποιήσει ασκήσεις προσομοίωσης για να διορθώσουν τις δυσλειτουργίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Chandrayaan-3, το οποίο ζυγίζει 3.900 κιλά και κόστισε 75 εκατομμύρια δολάρια έχει τους «ίδιους στόχους» με τον προκάτοχό του, να εξασφαλίσει δηλαδή μια ομαλή προσεδάφιση στην επιφάνεια της Σελήνης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.