ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Ισπανία: Επιτυχής η δοκιμαστική εκτόξευση επαναχρησιμοποιήσιμου πυραύλου Miura-1 από την PLD Space

Βίντεο από το κέντρο ελέγχου της αποστολής δείχνει τον ενθουσιασμό που επικράτησε καθώς ο πύραυλος υψωνόταν στον νυχτερινό ουρανό της Ουέλβα

Ισπανία: Επιτυχής η δοκιμαστική εκτόξευση επαναχρησιμοποιήσιμου πυραύλου Miura-1 από την PLD Space

Τον επαναχρησιμοποιήσιμο πύραυλό της Miura-1 από βάση της Ουέλβα στη νοτιοδυτική Ισπανία εκτόξευσε σήμερα η ισπανική αεροδιαστημική εταιρία PLD Space, δίνοντας νέα πνοή στις ευρωπαϊκές διαστημικές φιλοδοξίες.

Η δοκιμαστική εκτόξευση στέφθηκε με επιτυχία ύστερα από δύο προηγούμενες απόπειρες που ματαιώθηκαν στο παρά πέντε. Ο πύραυλος Miura-1 (σ.σ. πήρε το όνομα της διάσημης ράτσας ταύρων Μιούρα) έχει το ύψος ενός τριώροφου κτιρίου και μπορεί να μεταφέρει φορτίο βάρους 100 κιλών.

Βίντεο από το κέντρο ελέγχου της αποστολής δείχνει τον ενθουσιασμό που επικράτησε καθώς ο πύραυλος υψωνόταν στον νυχτερινό ουρανό της Ουέλβα, με τους υπευθύνους να ζητωκραυγάζουν και να αλληλοσυγχαίρονται.

Τον περασμένο Μάιο, η πρώτη απόπειρα εκτόξευσης του πυραύλου Miura-1 ματαιώθηκε λόγω ισχυρών ανέμων. Μια δεύτερη απόπειρα, τον Ιούνιο, απέτυχε εξαιτίας τεχνικού προβλήματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η σημερινή δοκιμαστική εκτόξευση ήταν η πρώτη από τις δύο προγραμματισμένες υποτροχιακές αποστολές. Αναλυτές επισημαίνουν πως το μεγάλο στοίχημα για την PLD Space είναι η ανάπτυξη ενός μεγαλύτερου πυραύλου, του Miura-5, που σχεδιάζεται για να μεταφέρει δορυφόρους. Η παρθενική αποστολή του Miura-5 αναμένεται το 2025.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.