ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ισραηλινός αστροναύτης απήγγειλε στίχους του Κ.Καβάφη στην εκτόξευση της Axiom Space (βίντεο)

«Θα ήθελα να μοιραστώ μερικά λόγια του Έλληνα ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη πριν ξεκινήσω αυτό το ταξίδι»

Ισραηλινός αστροναύτης απήγγειλε στίχους του Κ.Καβάφη στην εκτόξευση της Axiom Space (βίντεο)

Ο Ισραηλινός αστροναύτης Έιταν Στιμπέ απήγγειλε στίχους από το ποίημα «Ιθάκη» του Κωνσταντίνου Καβάφη, λίγα λεπτά πριν από την απογείωση του πυραύλου της SpaceX που μεταφέρει την πρώτη αποκλειστικά ιδιωτική ομάδα αστροναυτών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

«Θα ήθελα να μοιραστώ μερικά λόγια του Έλληνα ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη πριν ξεκινήσω αυτό το ταξίδι», ανέφερε στο μήνυμά του και απήγγειλε στα αγγλικά μερικούς στίχους από την «Ιθάκη» (Το συγκεκριμένο απόσπασμα από το 53.30 και μετά):

«Πάντα στον νου σου νάχεις την Ιθάκη.

Το φθάσιμον εκεί είν’ ο προορισμός σου.

Αλλά μη βιάζεις το ταξίδι διόλου.

Καλλίτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει·

και γέρος πια ν’ αράξεις στο νησί,

πλούσιος με όσα κέρδισες στον δρόμο,

μη προσδοκώντας πλούτη να σε δώσει η Ιθάκη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ομάδα Ax-1 θα μεταφέρει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό εξοπλισμό και προμήθειες για 26 επιστημονικά και τεχνολογικά πειράματα που φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει στη διάρκεια της παραμονής της στον ISS.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.