Κίνα: Άλλαξε τροχιά ο τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος APSTAR-6E

Ο δορυφόρος APSTAR-6E εκτοξεύτηκε με τη χρήση ενός πυραύλου-φορέα (Long March-2C) από το Κέντρο Δορυφορικών Εκτοξεύσεων Σιτσάνγκ

Κίνα: Άλλαξε τροχιά ο τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος APSTAR-6E

Ο κινεζικός τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος APSTAR-6E αποσπάστηκε πρόσφατα από το ανεξάρτητο όχημα προώθησης του, αρχίζοντας την αλλαγή πορείας της τροχιάς του, μέσω ηλεκτροκίνησης. Αυτό αναφέρει η Κινεζική Κοινοπραξία Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (CASC), που έχει αναπτύξει τον δορυφόρο.

Ο δορυφόρος APSTAR-6E εκτοξεύτηκε με τη χρήση ενός πυραύλου-φορέα (Long March-2C) από το Κέντρο Δορυφορικών Εκτοξεύσεων Σιτσάνγκ στις 13 Ιανουαρίου και εισήλθε επιτυχώς στην προγραμματισμένη πορεία της τροχιάς του.

Πρόκειται για έναν εμπορικό δορυφόρο νέας γενιάς, με μεγάλη απόδοση, υψηλή αποτελεσματικότητα και μεγάλο βαθμό οικονομικού κόστους-απόδοσης, ενώ ο APSTAR-6E είναι ο πρώτος κινεζικός δορυφόρος αυτόνομης αλλαγής της συνολικής τροχιάς του, όπως ανακοίνωσε το CASC.

Μετά την αποκόλλησή του από το ανεξάρτητο όχημα προώθησής του, ο δορυφόρος θα μεταπέσει στην τροχιά συγχρονισμού του, μέσω των δύο συστημάτων ηλεκτροκίνητης προώθησης που διαθέτει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο δορυφόρος θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για την παροχή οικονομικά αποδοτικών ευρυζωνικών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.