Κίνα: Εντυπωσιακό βίντεο από την εκτόξευση του Shenzhou-15 

Το Shenzhou-15 ή «θείο σκάφος» εκτοξεύτηκε από το διαστημικό κέντρο του Ζιουκουάν

Κίνα: Εντυπωσιακό βίντεο από την εκτόξευση του Shenzhou-15 

Οι τρεις αστροναύτες θα αντικαταστήσουν τα μέλη της προηγούμενης επανδρωμένης αποστολής (Shenzhou-14) που έφθασαν στον «Ουράνιο Παλάτι» τον περασμένο Ιούνιο

Εκτοξεύτηκε σήμερα με επιτυχία το διαστημόπλοιο Shenzhou-15 που μεταφέρει τρεις αστροναύτες στον Κινεζικό Διαστημικό Σταθμό (CSS), ο οποίος στην κινεζική γλώσσα ονομάζεται «Ουράνιο Παλάτι».

Το Shenzhou-15 ή «θείο σκάφος» εκτοξεύτηκε με έναν πύραυλο Long March-2F από το διαστημικό κέντρο του Ζιουκουάν, στην έρημο Γκόμπι της βορειοδυτικής Κίνας.

Η άφιξη της αποστολής Shenzhou-15 θα σημάνει την έναρξη της επιχειρησιακής λειτουργίας του CSS, ο οποίος έχει σχήμα «T».


Οι τρεις αστροναύτες θα αντικαταστήσουν τα μέλη της προηγούμενης επανδρωμένης αποστολής (Shenzhou-14) που έφθασαν στον «Ουράνιο Παλάτι» τον περασμένο Ιούνιο.

Τα μέλη της αποστολής Shenzhou-14 θα ξεκινήσουν το ταξίδι της επιστροφής στη Γη σε μια εβδομάδα, στη διάρκεια της οποία αναμένεται να επιβεβαιωθεί η δυνατότητα του CSS να φιλοξενήσει 6μελές πλήρωμα, σηματοδοτώντας ακόμη ένα ορόσημο στο διαστημικό πρόγραμμα της Κίνας.

Το προσδόκιμο επιχειρησιακής λειτουργίας του Κινεζικού Διαστημικού Σταθμού είναι τουλάχιστον μια 10ετία, κατά την οποία οι αστροναύτες αναμένεται να διεξάγουν περισσότερα από 1.000 επιστημονικά πειράματα: π.χ. θα αναλύσουν τη συμπεριφορά υγρών και την προσαρμογή φυτών σε συνθήκες μικροβαρύτητας.

«Ζήτω η μητέρα-πατρίδα» έγραψαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλοί κινέζοι χρήστες, σχολιάζοντας την ιστορική αποστολή Shenzhou-15, με την οποία η Κίνα φιλοδοξεί να καλύψει ακόμη περισσότερο τη διαφορά που τη χωρίζει από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και τη Ρωσία σε ό,τι αφορά τα διαστημικά προγράμματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.