ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κρυοηφαιστειακός κομήτης κατευθύνεται προς τη Γη

Ηφαίστειο εξερράγη σε κρυοηφαιστειακό κομήτη

Κρυοηφαιστειακός κομήτης κατευθύνεται προς τη Γη

Ηφαίστειο εξερράγη σε κρυοηφαιστειακό κομήτη που κατευθύνεται προς τη Γη, εκτοξεύοντας κρύο μάγμα στο διάστημα.

Ήταν η πρώτη έκρηξη του, σε 69 χρόνια που υπάρχουν αρχεία.

Σε αντίθεση με τους περισσότερους άλλους κομήτες, το αέριο και ο πάγος μέσα στο κέντρο του 12P/Pons-Brooks -όνομα που έχει ο κομήτης-, συσσωρεύονται σε όγκο που μπορεί να προκαλέσει την βίαιη έκρηξη του ουράνιου αντικειμένου, εκτοξεύοντας ρεύματα “κρυομάγματος” μέσα από τις μεγάλες ρωγμές στον πυρήνα του.

Σύμφωνα με αναφορές, έμοιαζε να βγάζει κέρατα στις τηλεσκοπικές εικόνες, όπως ‘μεγάλωνε’ 7.000 φορές περισσότερο από τον πυρήνα του.

Οι αστρονόμοι που εντόπισαν το “ασυνήθιστο φαινόμενο”, σοκαρίστηκαν όταν είδαν τη φωτεινότητα να γίνεται 100 φορές μεγαλύτερη ξαφνικά, πριν καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για το αποτέλεσμα της απελευθέρωσης αερίων νεφών γύρω από τον 12P/Pons-Brooks.

Έτσι αντανακλάται περισσότερο ηλιακό φως πίσω στη Γη.

Όσο διασκορπίζονται τo αέριo και ο πάγος, θα μειωθεί η αντανάκλαση και θα ‘επιστρέψει’ στο κανονικό του μέγεθος.

Οι ειδικοί εξήγησαν και ότι ο 12P/Pons-Brooks έχει από τις μεγαλύτερες, γνωστές, τροχιακές περιόδους κομητών. Χρειάζεται 71 χρόνια για να περιστραφεί πλήρως γύρω από τον Ήλιο.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του φτάνει στην πιο μακρινή περιοχή του ηλιακού συστήματος

Έφτασε στο πλησιέστερο σημείο στον Ήλιο στις 21 Απριλίου 2014.

Άρα, θα πλησιάσει στη Γη στις 2 Ιουνίου του 2024.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θα είναι ορατός στο νυχτερινό ουρανό και δεν θα μας απειλήσει -θα περάσει από απόσταση ασφαλείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.