ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ξεκίνησε το ταξίδι της Nasa στον 16 Psyche: Ο αστεροειδής με τους «αμύθητους ορυκτούς θησαυρούς» (βίντεο)

Η αποστολή θα διανύσει περίπου 2,2 δισεκατομμύρια μίλια μέσα στα επόμενα έξι χρόνια

Ξεκίνησε το ταξίδι της Nasa στον 16 Psyche: Ο αστεροειδής με τους «αμύθητους ορυκτούς θησαυρούς» (βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα η εκτόξευση του πυραύλου SpaceX Falcon Heavy από την NASA με σκοπό την εξερεύνηση του αστεροειδούς 16 Psyche. 

Ο αστεροειδής 16 Psyche ανακαλύφθηκε το 1852 από τον Ιταλό αστρονόμο Aνιμπάλε Ντε Γκράσπαρις.

Έχει διάμετρο 240 χιλιομέτρων και πιστεύεται πως είναι ο πυρήνας ενός μεγαλύτερου σώματος, διαμέτρου τουλάχιστον 500 χιλιομέτρων, που έχει απομείνει στο σύμπαν.

Η αποστολή θα διανύσει περίπου 2,2 δισεκατομμύρια μίλια μέσα στα επόμενα έξι χρόνια για να φτάσει στον διαστημικό βράχο, που βρίσκεται στο τμήμα της κύριας ζώνης μεταξύ των τροχιών του Αρη και του Δία.

Το σκάφος θα κινηθεί αρχικά προς τον Αρη για να αξιοποιήσει τις βαρυτικές δυνάμεις του Κόκκινου Πλανήτη και να πάρει την απαραίτητη ώθηση για να συνεχίσει το ταξίδι του προς τον αστεροειδή και καλώς εχόντων θα τον συναντήσει και θα τεθεί σε τροχιά γύρω από αυτόν το 2027.

Θα παραμείνει εκεί για 21 μήνες πραγματοποιώντας σειρά μελετών που θα αποκαλύψουν τα γεωλογικά του χαρακτηριστικά και φυσικά αν πράγματι έχει τον ορυκτό πλούτο που εκτιμάται.

Συγκεκριμένα οι επιστήμονες πιστεύουν πως σε αντίθεση με τους περισσότερους άλλους αστεροειδείς που αποτελούνται από πετρώματα και πάγους, ο αστεροειδής 16 Psyche αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από μέταλλα: σίδηρο, νικέλιο και πιθανώς μικρότερες ποσότητες χρυσού και κοβαλτίου.

Η αποστολή προγραμματιζόταν αρχικά να αναχωρήσει πέρυσι το καλοκαίρι, η εκτόξευση όμως αναβλήθηκε λόγω προβλημάτων στο λογισμικό πτήσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.