ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

NASA: «Έφυγε» από τη ζωή ο αστροναύτης του Apollo 8 Φρανκ Μπόρμαν

«Ένας από τους καλύτερους της NASA και ένας αληθινό Αμερικανό ήρωας»

NASA: «Έφυγε» από τη ζωή ο αστροναύτης του Apollo 8 Φρανκ Μπόρμαν

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 95 ετών ο πρώην αστροναύτης της NASA, Φρανκ Μπόρμαν, ο οποίος ηγήθηκε της πρώτης διαστημικής αποστολής γύρω από το φεγγάρι με το Apollo 8.

Ο Μπόρμαν και δύο άλλοι αστροναύτες ήταν οι πρώτοι άνθρωποι που είδαν ποτέ την άλλη πλευρά της Σελήνης στην αποστολή Apollo 8 το 1968.

Ο διοικητής της NASA, Μπιλ Νέλσον, ανέφερε για τον Μπόρμαν ότι ήταν «ένας από τους καλύτερους της NASA και ένας αληθινό Αμερικανό ήρωας» που ήταν πραγματικά αφοσιωμένος στο έργο του.

«Η δια βίου αγάπη του για την αεροπορία και την εξερεύνηση ξεπερνιέται μόνο από την αγάπη του για τη σύζυγό του Σούζαν» είπε ο Νέλσον.

Σύμφωνα με το BBC, η καριέρα του Μπόρμαν ξεκίνησε στην Πολεμική Αεροπορία το 1950, υπηρετώντας ως πιλότος μαχητικών αεροσκαφών, επιχειρησιακός πιλότος και εκπαιδευτής. Οι ικανότητές του οδήγησαν στην επιλογή του από τη NASA για να διδάξει στη Σχολή Πιλότων Αεροδιαστημικής Έρευνας στην Edwards AFB της Καλιφόρνια.

Πριν από την αποστολή Apollo, ο Μπόρμαν ήταν στο διαστημόπλοιο Gemini 7 το 1965, περνώντας 14 ημέρες σε χαμηλή γήινη τροχιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αφού αποσύρθηκε ως αστροναύτης, ηγήθηκε της Eastern Airlines το 1975.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.